Decentraland organiseert eerste Metaverse Fashion Week

Virtuele gaming marktplaats Decentraland (MANA) is klaar om de allereerste Metaverse Fashion Week (MVFW) te organiseren op hun platform.

Decentraland zal vier dagen lang virtuele runway shows organiseren om artificiële intelligentie fashion en wearable tech in de vorm van non-fungible tokens (NFTs) te tonen van enkele van de meest erkende modemerken ter wereld – zoals Tommy Hilfiger, Selfridges, Cavalli, Eli Saab, Vogue Arabia, Guo Pei en anderen, volgens een nieuw persbericht.

MANA’s creatief directeur Sam Hamilton zegt dat hoewel mode niet nieuw is voor de metaverse, de vraag naar stijlvolle digitale kleding booming is:

“Mode en haute couture zijn niet nieuw in de metaverse. Decentraland heeft sinds de lancering van avatar wearables in 2020 een voortrekkersrol gespeeld op het gebied van zeldzame en gewilde digitale mode.

Sinds die tijd hebben makers zowel de technische als stylistische grenzen van Decentraland wearables opgezocht, en een bloeiende economie gecreëerd met meer dan $1 miljoen aan verkoop van avatar wearables vorig jaar.”

De meeslepende modeshow zal plaatsvinden in het nieuwe Luxury Fashion District van Decentraland en zal een futuristisch ogende catwalk bevatten. Er zullen ook pop-up metaverse winkels en afterparties worden georganiseerd.

Het winkelgebied zal de virtuele catwalk omringen en is geïnspireerd op de architectuur van de beroemde Avenue Montaigne in Parijs, bekend om zijn chique kledingwinkels en decor. Het evenement zal plaatsvinden van 24 tot 27 maart, aldus het persbericht.

Decentraland wisselt op het moment van schrijven om tegen $2,71, een stijging van 16% ten opzichte van zijn zevendaagse dieptepunt van $2,27.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!