Rakuten lanceert eigen NFT-marktplaats

Rakuten Group Inc, het bedrijf achter het populaire online winkelplatform Rakuten, heeft vrijdag aangekondigd dat het zijn eigen non-fungible token (NFT) marktplaats heeft gelanceerd.

De Rakuten NFT-marktplaats biedt gebruikers digitale verzamelobjecten van sport en entertainment, zoals muziek en anime, schreef het bedrijf in een release. Daarnaast zal Rakuten minting diensten aanbieden voor houders van intellectueel eigendom (IP) om digitale activa van hun IP te creëren.

Het bedrijf onthulde aanvankelijk zijn plannen om in 2021 een eigen NFT-marktplaats te lanceren te midden van de groeiende populariteit van NFT’s wereldwijd. Deze plannen hebben echter wat vertraging opgelopen, waardoor het bedrijf nu pas de gelegenheid zag om de marktplaats officieel te lanceren.

Met een populatie van meer dan 126 miljoen mensen en een gerenommeerde popcultuur met anime en manga, denken veel mensen dat NFT’s in Japan een enorm potentieel hebben. In maart 2021 debuteerde de lokale cryptocurrency-beurs Coincheck dan ook een speciale NFT-marktplaats. Tevens werkte de vroege cryptocurrency-evangelist Mai Fujimoto, beter bekend als “Miss Bitcoin”, in juli 2021 samen met het blockchain-gaming-ecosysteem Enjin om een ​​NFT-liefdadigheidsprogramma in Japan te creëren. Nu heeft Rakuten echter ook besloten om de ruimte te betreden.

Rakuten’s eerste NFT-drop zal plaatsvinden op 25 februari en zal NFT’s van een anime Ultraman bevatten, evenals NFT’s van de strip Kurogane Hiroshi G1 Gekitoshi.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!