Metaverse potentieel

Mark Zuckerberg presenteert nieuwe ontwikkelingen in de metaverse

De bekende CEO van Meta Platforms, Inc. Mark Zuckerberg demonstreerde onlangs een andere technologie die volgens hem cruciaal zou zijn voor de ambitie van het bedrijf om zintuiglijke ervaringen te creëren in de metaverse, namelijk een universele vertaler.

Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, doet onderzoek naar kunstmatige intelligentie om werelden te creëren door middel van spraak, een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop mensen communiceren met spraakgestuurde assistenten en vertalers.

Het nieuwe vertaalsysteem is in staat om documenten in realtime rechtstreeks tussen 100 talen te converteren, zonder dat hier een tussentaal zoals Engels voor nodig is. Dit is belangrijk, aangezien Meta beweert dat bijna een kwart van de wereldbevolking momenteel een taal spreekt die niet wordt gedekt door commerciële vertalingssystemen. Hij zei het volgende hierover:

“Het grote doel hier is om een ​​universeel model te construeren dat kennis over alle modaliteiten kan omvatten … alle informatie die wordt verkregen door immersieve sensoren.”

Meta prees tevens een zelf ontwikkelde machine learning, wat het omschreef als een game-changer voor het helpen bij het creëren en begrijpen van een toekomst die wordt bevolkt door vele digitale realiteiten.

Het gaf aan dat de nieuwe machine learning uniek is aangezien het, in tegenstelling tot andere soorten AI, de wetten van het domein dat ze proberen te begrijpen zal verwerken door observatie, in plaats van door menselijke classificatie.

Tijdens het virtuele evenement, waarin de nieuwste AI-ontwikkeling van het bedrijf werd gepresenteerd, demonstreerde Zuckerberg een vroege versie van het nieuwe concept, genaamd Builder Bot, en zei het volgende:

“Je kunt een wereld beschrijven en vervolgens automatisch elementen van die wereld genereren.”

De Meta-CEO gaf verder aan dat hij gelooft dat de metaverse, een futuristisch concept van virtuele ruimtes waarin gebruikers kunnen socializen, werken en spelen, de opvolger van mobiel internet zal zijn. Hij benadrukte verder dat Facebook consequent heeft gewerkt aan de ontwikkeling van technologie waarmee meer mensen internet kunnen gebruiken. Hij is er dan ook zeker van dat die inspanningen zich ook zullen uitstrekken tot de metaverse.

Zuckerberg zei dat Meta ook werkte aan ‘egocentrische data’, wat inhoudt dat we werelden vanuit een first-person perspectief observeren. Hij ging verder met aangeven dat het een wereldwijde samenwerking met 13 universiteiten en onderzoeksinstituten had gerealiseerd om samen te werken aan ‘s werelds grootste egocentrische dataset, genaamd Ego4D.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN