Bitcoin loopt het risico op een nieuwe uitverkoop, aldus Tone Vays

De doorgewinterde cryptocurrency-handelaar Tone Vays heeft in een recente video handelaren gewaarschuwd dat Bitcoin (BTC) het risico loopt een nieuwe uitverkoop door te maken, aangezien de prijsactie en technische indicatoren van Bitcoin allemaal bearish signalen afgeven. Hij zei het volgende:

“We zitten onder alle voortschrijdende gemiddelden… Het voortschrijdend gemiddelde van [200 dagen] staat op het punt te gaan dalen. Dat is geen goed teken… Dit is een slecht uitziende dagelijkse grafiek. Als deze candle onder $38.500 sluit, is het behoorlijk slecht … Deze pijl [wijst naar $25.000] is enigszins realistisch …

Er is een mogelijkheid van een snapback naar het voortschrijdend gemiddelde van [50 dagen] … We kunnen opnieuw een dubbele bodem bereiken met $36.500 en van daaruit kan deze ramp plaatsvinden.”

Hoewel Vays op korte tot middellange termijn bearish is op Bitcoin, gelooft de ervaren analist echter nog steeds dat BTC uiteindelijk boven zijn recordhoogte zal stijgen, veroorzaakt door macro-economische factoren. Hij gaf hier het volgende over aan:

“In een wereld van inflatie, in een wereld van tirannieke regeringen die je geld in beslag nemen, zal Bitcoin uiteindelijk boven deze dubbele top uitbreken en wraakzuchtig boven de dubbele top uitbreken. Onthoud dat hoe langer Bitcoin onder $65.000 wordt gedrukt, hoe gewelddadiger de stap naar boven zal zijn. Voor mij is dit zo’n beetje een feit. Wanneer gaat het gebeuren? Ik weet het niet.”