Tesla laadstations zullen Dogecoin accepteren als betaling

Tesla CEO Elon Musk heeft in een recente tweet verklaard dat binnenkort een nieuw Tesla laadstation Dogecoin (DOGE) zal accepteren als betaalmiddel.

“Natuurlijk kun je met DOGE betalen”

In reactie op een tweet gedeeld door de oprichter van Tesla Console, Ryan Zohoury over een onlangs geopend Tesla laadstation in Santa Monica, bevestigde Musk dat het gebied komt met ‘een futuristisch diner/drive-in theater’ gepland voor het Hollywood gebied. Bovendien komen de nieuwe Santa Monica Superchargers ook met de optie om Musk’s favoriete cryptocurrency Dogecoin (DOGE) te accepteren als betaalmethode.

Afgezien van Tesla oplaadstations, heeft Elon Musk onlangs laten doorschemeren dat zowel Starlink als SpaceX in de toekomst Dogecoin zouden kunnen accepteren. Het elektrische autoproductiebedrijf testte Dogecoin eind vorig jaar als betaalmiddel door enkele van zijn producten te verkopen. In feite is SpaceX ook DOGE-betalingen aan het testen, aangezien de cryptocurrency onlangs werd gespot in de code van SpaceX eerder deze week.

Maanmissie gefinancierd met DOGE

SpaceX is al heel lang bullish op Dogecoin, nadat het onlangs vorig jaar een maanmissie lanceerde genaamd ‘DOGE-1 Mission to the Moon’ die volledig in DOGE werd gefinancierd. De lancering was aanvankelijk gepland voor het eerste kwartaal van dit jaar, maar recente updates wijzen op een release in maart 2022.

SpaceX’s vice-president van commerciële verkoop, Tom Ochinero verklaarde dat de missie de toepassing van cryptocurrency buiten de Aarde zou demonstreren en tegelijkertijd de basis zou leggen voor interplanetaire handel.

Bedrijven rondom de man die DOGE vorig jaar ongelofelijk bekend maakte, Elon Musk, lopen vaak voorop als het gaat om crypto adoptie. Zo is dat dit keer ook het geval maar dan met de coin DOGE. Kortom, nog meer adoptie in de cryptomarkt en erg bullish voor DOGE.