Lael Brainard Bitcoin

Criminele-whales bezitten $25 miljard aan cryptocurrency

Uit nieuwe Chainalysis-gegevens is gebleken dat 4.068 “criminele-whales” $25 miljard aan cryptocurrency bevatten. Het bedrijf definieert criminele crypto-whales als elke privéportemonnee die $1 miljoen of meer aan cryptocurrency bevat en 10% of meer van die fondsen heeft ontvangen via illegale adressen.

De gegevens zijn vrijgegeven in een preview van Chainalysis’ aanstaande 2022 Crypto Crime Report, en bevatten twee bevindingen die ​​centraal staan: de stijging van cryptosaldi die voortkomen uit misdaad, en de redenen voor die stijging.

Aan het einde van 2021 kwamen illegale tegoeden – dat wil zeggen fondsen die uit illegale bronnen kwamen – binnen op $11 miljard, een enorme stijging van $3 miljard eind 2020. Die stijging was te danken aan de stijging van de cryptocurrency-prijzen in 2021 en tevens ook door “een toename van het aantal hacks dat dit jaar plaatsvond, wat ook bijdroeg aan de hoeveelheid geld die door hackers werd vastgehouden na een hackgebeurtenis”, aldus Kim Grauer, hoofd onderzoek bij Chainalysis.

Dus, waar kwamen al die fondsen vandaan?

Van de 11 miljard dollar aan illegale tegoeden eind 2021 was gestolen geld goed voor 93% of 9,8 miljard dollar. Darknet-marktfondsen zijn de volgende op $448 miljoen, gevolgd door oplichting van $192 miljoen, fraudewinkels op $66 miljoen en ransomware op $30 miljoen, volgens het rapport.

Afgezien van de toename van criminele saldi in 2021 – en de mate waarin gestolen fondsen boven andere statistieken uitkwamen – ontdekte Chainalysis dat criminele saldi ook gedurende het jaar fluctueerden. Zo bereikten ze een historisch dieptepunt van $6,6 miljard; in oktober piekten ze op $14,8 miljard. Deze cijfers, meldt Chainalysis, herhalen het belang van snel plaatsvindende cryptocurrency-gerelateerde onderzoeken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN