Wit Rusland

Vrij verkeer van cryptocurrencies in Wit-Rusland

De langst zittenden president in Europa, Aleksandr Grigorjevitsj Loekasjenko, heeft onlangs een decreet ondertekend dat crypto-gerelateerde activiteiten in Wit-Rusland heeft gelegaliseerd. Het land is op zoek naar een betere positie op de cryptocurrency-markt. Het ondertekende decreet heeft de titel “In het register van virtuele wallet-adressen en de circulatie van cryptocurrency.” Het decreet registreert dat er een vrije stroom van cryptocurrencies, zoals Bitcoin, zal zijn in Wit-Rusland.

Crypto-vriendelijk Wit-Rusland

Op 14 februari 2022 ondertekende de president van Wit-Rusland een decreet ter ondersteuning van de vrije stroom van cryptocurrency-regelgeving naar het Belarus Hi-Tech Park. Het Hi-Tech Park is de wettelijke basis om digitale wallet-adressen met illegale activiteit bij te houden. Het doel van het decreet is om de beleggers te beschermen tegen illegale activiteiten op de crypto-markt. Hierbij wordt de wet uitgevoerd door de ministerraad voor een periode van drie maanden. Het decreet specificeert daarnaast wetten en het proces voor de autoriteiten om de crypto-activa van criminelen in beslag te nemen. Loekasjenko heeft al initiatief genomen met het crypto-reguleringsecosysteem dat ondersteuning biedt aan de adoptie van crypto, waaronder het minen en handelen. Loekasjenko vond zelf dat dit een crypto-vriendelijke zet was voor Wit-Rusland. Hij verklaarde:

“We upgraden de wettelijke voorwaarden en voorschriften voor crypto-activa en de bijbehorende activiteiten in Wit-Rusland. In tegenstelling tot andere staten ondersteunt Wit-Rusland een vrij verkeer van cryptocurrencies voor onze mensen.”

Wit-Russische beleggers zullen dus beschermend zijn terwijl ze hun activa op een veiliger platform verhandelen. Daarnaast zullen er geen illegale activiteiten plaatsvinden met behulp van de wallet-adressen die het geld van de gebruikers in overtreding in beslag nemen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN