Coinbase website overbelast door de Superbowl

De Super Bowl was gisteravond in Amerika. In deze American football-wedstrijd zetten de Amerikanen alles op alles om een geweldige show neer te zetten. De editie van dit jaar staat bekend als de Crypto Bowl vanwege het grote aantal cryptobedrijven dat tijdens de ‘halftime’ een reclameplek heeft bemachtigd.

Coinbase website crasht bijna onmiddellijk


Een van deze bedrijven is de Amerikaanse beurs Coinbase. Hoewel bijna alles aan de Super Bowl groots en spectaculair is, inclusief de advertentie voor de rust, valt de advertentie van Coinbase op.

Oogstrelend in eenvoud. De advertentie van 60 seconden bestaat voornamelijk uit QR-codes van Coinbase, zoals de beroemde dvd-screensaver.

Gratis Bitcoin


Kijkers die een QR-code scannen met hun telefoon kunnen $15 aan Bitcoin (BTC) verdienen. Maar Coinbase begreep al snel dat de Super Bowl enorme menigten trok.

Gemiddeld keken zo’n 100 miljoen mensen naar de wedstrijd. Maar zelfs een fractie van die kijkers die de QR-codes van Coinbase scannen, kan ervoor zorgen dat de website en app niet goed werken.

Zo zei voormalig CIA-medewerker en systeembeheerder voor de NSA, Edward Snowden het volgende:

“Coinbase besteedt $16.000.000 aan een Super Bowl-advertentie om mensen naar hun site te leiden en $0 om ervoor te zorgen dat de site niet crasht binnen 10 seconden nadat de advertentie is gestart.”

FTX en Crypto.com deden ook mee


Zoals eerder vermeld, wordt de Super Bowl door de cryptogemeenschap ook wel de Crypto Bowl genoemd. Tijdens de ‘halftime’ werden, naast de Coinbase-advertentie, advertenties gezien voor twee andere grote beurzen, FTX en Crypto.com.

Analisten en handelaren overal verwachtten dat de advertenties zouden leiden tot hogere bitcoin-prijzen. Dit kan te wijten zijn aan een groot aantal nieuwe gebruikers die de markt betreden en Bitcoin kopen. Helaas, met Bitcoin nog steeds in een krappe range, lijkt dat voorlopig niet te gebeuren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!