bitcoin coins dollar bills

Angst in de markt terug vanwege Bitcoin koers correctie

Helaas kon Bitcoin (BTC) de winst van een paar dagen geleden niet voortzetten. Het marktsentiment is opnieuw verslechterd, waardoor de prijs van Bitcoin opnieuw is gedaald tot onder de $42.000. Natuurlijk heeft de daling iets te maken met mogelijke maatregelen van de Amerikaanse centrale bank en oplopende politieke spanningen in Oost-Europa.

$46.000 afwijzing


Twee dagen geleden volgde een periode van wilde volatiliteit toen de Amerikaanse inflatiegegevens werden vrijgegeven. Bitcoin-prijzen daalden aanvankelijk, maar de prijzen stegen al snel weer.


Helaas was de rally van korte duur en kon de prijs de weerstand van $46.000 niet breken. Nieuwe rapporten over de situatie in Oost-Europa vormen de basis voor verdere koersdaling. Dit heeft uiteindelijk ook gezorgd voor de daling. De prijs ligt nu rond de $42.400, wat minstens 7,5% lager is dan twee dagen geleden.

Gelukkig raakt de Bitcoin-prijs momenteel een belangrijk ondersteuningsgebied rond $41.600. De Bitcoin-prijs heeft dit gebied bereikt, dus dit kan het einde zijn van een correctie. Natuurlijk kan de prijs ook verder dalen, en als de prijs onder dit ondersteuningsgebied komt, is een verdere daling zeer reëel.

Volgens populaire Twitter-commentator Credible Crypto is deze kans niet groot. Hij vertelde zijn volgers:

“Voor degenen die wachten op sub 30k $BTC, moge de crypto-goden met u zijn, want de kansen zijn niet groot,.”

Ook de Fear & Greed index laat zien dat angst terug is in de markt. De index is voor het eerst sinds de rally omhoog weer in de sector “angst”.

Rusland en Oekraïne


De stemming is gisteren flink verzuurd. Dat heeft natuurlijk te maken met toenemende spanningen tussen Rusland en Oekraïne. Sommige westerse landen hebben hun volk geadviseerd om Oekraïne zo snel mogelijk te verlaten vanwege de mogelijkheid van een gewapend conflict.

Er is een reële kans op oorlog. Oorlog is duidelijk slecht voor de markt, daarom zijn beleggers op dit moment bezorgd.

Ondanks de recente tegenslag blijft het sentiment veel positiever dan een week geleden. De stemming was toen erg slecht. De rally van Bitcoin van $33.000 is gekalmeerd waardoor Bitcoin nu een stapje terug heeft gedaan.

De waarheid is dat er op dit moment belangrijke externe factoren een grote rol spelen in de Bitcoin-prijs. Zowel de aandelen- als de cryptomarkt reageerden heftig op elk nieuws over de situatie in Oost-Europa en het mogelijke beleid van de Amerikaanse centrale bank. Het belooft een interessante periode te worden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN