CryptoCoinTalk: Amerikaanse inflatiecijfers hebben invloed op Bitcoin koers

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De Bitcoin koers heeft de afgelopen maanden een sterke trend omlaag laten zien, maar lijkt eindelijk sterkte te tonen! Sinds de low op 24 januari heeft de Bitcoin koers een stijging laten zien van maar liefst 39%, iets wat over het algemeen een zeer sterk teken is voor de gehele cryptomarkt. Maar betekent dat ook dat we de bodem gezien hebben? Dat gaan we vandaag bespreken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Weekgrafiek Bitcoin koers

Op de weekgrafiek van de Bitcoin koers zijn er twee interessante details te bespreken:

  1. De Bitcoin koers beweegt in een enorme range. De range low is op $28.850 gevormd en de range high op $64.842. Zoals je kan zien wordt de range zeer goed door de prijs gerespecteerd en dat draagt sterk bij aan de validiteit van de range. De theorie bij ranges werkt als volgt:

Als de prijs aan de bovenkant liquiditeit ophaalt (lees: short stoplosses eruit tikt) is de kans groot dat de prijs vervolgens de onderkant van de range gaat opzoeken. Als de prijs echter aan de onderkant liquiditeit ophaalt (lees: long stoplosses eruit tikt) is de kans groot dat de prijs vervolgens de bovenkant van de range gaat opzoeken. Dit betekent overigens niet dat dat altijd moet gebeuren. Het is alleen een detail om in je achterhoofd te houden.

  1. Als we kijken naar de marktstructuur is de Bitcoin koers in feite gewoon hele duidelijke higher highs en higher lows aan het maken op macrogebied en dat is een zeer bullish teken. Dit geeft ons ook veel vertrouwen dat we de komende maanden veel meer stijging kunnen gaan zien. Weten we of dit al dé higher low was? Nee, nog niet. Maar we kunnen dat nader inspecteren door nog een tijdsframe lager te gaan kijken.
Bron: TradingView

Daggrafiek Bitcoin koers

Dit is het meest interessante tijdsframe om op dit moment op te focussen. We bewegen momenteel boven de dagelijkse en wekelijkse supply, maar daar willen we dan ook graag het liefst een dagelijkse candleclose boven zien. Deze close willen we dus graag boven de $44.500 zien. Als we boven dit prijsgebied sluiten en dus een higher high neerzetten kantelt de dagelijkse marktstructuur en invalideren we dus een hoop bearish thesissen voor de korte en middentermijn. Dat zou dus zeer positief zijn! Ook als we niet boven de $44.500 weten te sluiten vannacht en dus eerst een terugtest gaan maken ben ik wel geïnteresseerd in longs.

Bron: TradingView

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Op de 4-uur-grafiek is goed te zien hoe we vandaag veel volatiliteit hebben gezien, als gevolg van het openbaar maken van de Amerikaanse inflatiecijfers (7.5% inflatie), maar is er in feite prijstechnisch niet zoveel veranderd. De high op de $45.492 en de low op de $40.843 zijn in onze ogen het meest interessant. Op deze extremen kun je dus ook het beste focussen als het gaat om het innemen van mogelijke scalpposities.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers ziet er sterk uit, maar doet er zeer goed aan als het een dagelijkse candleclose boven de $44.500 weet te krijgen. Als we dat voor elkaar krijgen ziet het er zeer rooskleurig uit voor de bulls de komende tijd.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!