Cryptocointalk

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers toont opnieuw zwakte. Dit zijn de levels die de bulls moeten breken!

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De Bitcoin koers vertoont nog altijd geen teken van sterkte en dus is het zaak om voorzichtig te blijven m.b.t. lange termijn posities inschalen. De DCA strategie toepassen kan altijd, maar als je actiever posities beheert binnen deze markt kan het wellicht verstandig zijn om meer confirmatie af te wachten. We gaan vandaag kijken hoe de Bitcoin koers er op dit moment voor staat.

LET OP: dit is géén financieel advies!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Weekgrafiek

Het mooie aan de weekgrafiek is dat het rust brengt. De candles vormen zeer langzaam, namelijk 1 candle per week. En dat geeft je ook alle ruimte om een plan te maken. Het macro beeld is vooralsnog ongewijzigd. Een bullish aspect is dat we nog altijd de bullish marktstructuur vasthouden met higher highs en higher lows. Wat verder interessant is is dat we in een range lijken te bewegen en die wordt vooralsnog prima gerespecteerd aan beide kanten. Zo lang we hierin blijven bewegen hoeven we ons niet bezig te houden met $20.000 scenario’s of $100.000 scenario’s. De bovenkant ligt op de $64.990 en de onderkant op de $28.850.

Bron: TradingView

Daggrafiek

Op de daggrafiek is goed te zien hoe sterk de bearish trend op de Bitcoin koers vooralsnog is. Er is geen teken van sterkte, geen teken van bodemvorming en zo lang we dat ook niet gaan zien houden wij nog sterk rekening met het scenario waarbij we de onderkant van de range uiteindelijk kunnen gaan opzoeken rond de $28.850. Dit hoeft niet vandaag, morgen of volgende week te gebeuren. Dit kan ook over enkele maanden pas gebeuren. Zo lang we lokaal geen kanteling maken blijft dit scenario zeer reëel. Om het duidelijker te maken heb ik de meest voor de hand liggende scenario’s op dit moment op de chart ingetekend. Neem de bewegingen niet te letterlijk, dus ze kunnen afwijken, maar het gaat om het globale plaatje. Het bullish scenario is groen gemarkeerd en de bearishe scenario’s rood.

Scenario A: We gaan niet veel hoger terugtesten en blijven dus zwakte vertonen en gaan dus zonder slag of stoot die onderkant van de range opzoeken, op de $28.850. Vanuit hier kunnen we óf serieus herstel gaan zien óf een breakdown gaan krijgen en dan komen er echt veel lagere scenario’s in beeld. Zo lang we daar nog niet zijn heeft het ook nog geen zin om daarover te gaan speculeren.

Scenario B: We gaan eerst tijdelijk herstel zien richting de wekelijkse en dagelijkse supply zone in de $44.500-$41.864 regionen en gaan van daaruit alsnog richting de onderkant van de range op $28.850 bewegen.

Scenario C: Scenario is doet zich voor wanneer we een dagelijkse candleclose boven de $44.500 weten te krijgen, oftewel de bovenkant van de dagelijkse en wekelijkse supply. Als we dat met overtuiging doen kantelen we de grotere constructie en mogen we voorzichtig weer gaan denken aan scenario’s boven de $50.000. Die $44.500 is dus echt een key area die je goed in de gaten dient te houden, mochten we dat naderen.

Bron: TradingView

4-uur-grafiek

Op de 4-uur-grafiek is goed te zien hoe de Bitcoin koers lokaal nog altijd aan het rangen is en dat er niet zo gek veel veranderd is. Er is momenteel weinig reden om bullish te zijn, gezien het totale prijsbeeld, maar dat betekent niet dat er niet te traden valt. We hebben aan de bovenkant liquiditeit opgehaald en dat was voor ons de trigger om naar shorts te kijken. Helaas zijn we met de Educatiegroep niet in positie gekomen, maar de thesis is wel mooi aan het uitspelen. Nu is het de vraag of we eerst wat herstel gaan zien, zodat we alsnog in een short entry kunnen gaan komen. Of dat we vanuit hier gelijk die daling naar de onderkant van de range op $35.512 gaan maken. Wij gaan gezien het totale prijsbeeld niet gelijk longs inschalen als we de liquiditeit ophalen. Daarvoor willen we lokaal eerst iets van prijsactie zien, zodat we lokaal de higher low kunnen gaan spelen NA het ophalen van liquiditeit. Tot die tijd blijven wij rustig op onze handen zitten.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, nog altijd zwakte in de markt. De Bitcoin koers geeft geen bodemsignalen af en vooralsnog wijst alles er dus op dat dit voor nu tijdelijk herstel/consolidatie is voordat we weer verder omlaag gaan bewegen richting de $28.850. Uiteraard zien wij onze bearish thesis maar al te graag geïnvalideerd worden en dat gebeurt zodra we een dagelijkse candleclose boven de $44.500 weten te krijgen.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN