Grayscale lanceert ETF met bedrijven die Bitcoin-blootstelling hebben

Op woensdag kondigde het in New York gevestigde Grayscale de “Future of Finance” ETF aan, die een mand met aandelen zal houden bestaande uit 22 openbare bedrijven die sterk geïnvesteerd hebben in de cryptocurrency-markt. Dit omvatten betalings- en technologiebedrijven zoals PayPal en Block (voorheen Square), evenals pure crypto-bedrijven zoals Coinbase en investeringsbedrijven zoals Silvergate Capital.

Het fonds bevat volgens een woordvoerder van Grayscale geen aandelen van bedrijven als Tesla of MicroStrategy die Bitcoin simpelweg op hun balans houden of als betaling accepteren. Tevens gaf Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale Investments, het volgende aan:

“Hoewel Grayscale zichzelf heeft gevestigd als een wereldleider op het gebied van beleggen in digitale valuta, vereist de toekomst van financiën een veel breder mandaat.”

ETF’s, een afkorting van ‘exchange-traded funds’, zijn een populair type belegging waarmee mensen tegen relatief lage beheerskosten grondstoffen of een mandje aandelen (zoals de S&P 500) in de vorm van aandelen kunnen kopen. De nieuwe Grayscale ETF is dus een manier voor beleggers om een ​​enkele aandelenaankoop te doen om te wedden op de prestaties van verschillende bedrijven die zich sterk inzetten voor de crypto-economie.

De nieuwe Grayscale ETF zal worden verhandeld op de New York Stock Exchange onder het tickersymbool GFOF. Grayscale is echter niet het enige bedrijf die een soortgelijke ETF gelanceerd heeft. In oktober vorig jaar lanceerde Volt Equity een soortgelijk product, bekend onder de ticker BTCR.

De lancering van de nieuwe bedrijfsgerichte ETF komt op het moment dat Grayscale verwikkeld is in een bittere strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over de weigering van het bureau om zijn aanvraag voor een spotmarkt Bitcoin ETF goed te keuren. Grayscale heeft gesuggereerd dat het de weigering kan vervolgen, die volgens haar willekeurig is, vooral omdat de SEC een meer gecompliceerde versie van Bitcoin ETF’s heeft goedgekeurd die zijn gekoppeld aan de derivatenmarkt.

Dit alles heeft zijn tol geëist van de prijs van het kernproduct van Grayscale, aangezien de prijs van de Bitcoin Trust met meer dan 25% gedaald is in de afgelopen weken – een situatie die is ontstaan ​​​​als gevolg van de onverzettelijkheid van de SEC. De prijs zal naar verwachting echter terug stijgen in het geval dat het bureau van koers verandert, wat het nu lijkt te doen met dit nieuwe product.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!