AnChain SEC

SEC keurt Volt Equity’s crypto stock ETF goed

Het Exchange Traded Fund (ETF) fonds zal genoteerd worden op de New York Stock Exchange (NYSE) met de ticker BTCR. Het fonds zal geen cryptomunten in portefeuille hebben maar dus aandelen die rechtstreeks verbonden zijn met de crypto-industrie.

Volgens een prospectus zal de Volt Crypto Industry Revolution and Tech ETF de prestaties volgen van zogeheten “Bitcoin Industry Revolution Companies”. Dat zijn dan beursgenoteerde bedrijven die ofwel een meerderheid van hun nettovermogen in Bitcoin houden, zoals Microstrategy. Ofwel bedrijven die de meerderheid van hun winsten halen uit mining of de verkoop van miningproducten. Marathon Digital Holdings is er zo één van.

Minstens 80% van het nettovermogen van het fonds zal geïnvesteerd worden in aandelen van cryptobedrijven. De overige 20% zal in meer traditionele aandelen belegd worden om het risico te spreiden. Cryptomunten zal het fonds niet in portefeuille nemen. Dat is overigens de reden waarom deze ETF wél snel aanvaard is. Dit in tegenstelling tot alle andere ETF’s die nog in de wachtkamer van de SEC zitten.

Andere ETF’s nog steeds in de wachtrij, maar hoe lang nog?

De beslissing over de goedkeuring van de Volt Equity ETF komt daags nadat dezelfde SEC de beslissing over vier andere Bitcoin ETF’s weer voor zich uit schoof. GlobalX, Widsom Tree, Kryptoin en Valkyrie zullen nog tot tenminste eind november moeten wachten op een beslissing.

Deze vrijdag kwam Blockfi nog met het nieuws dat ze een aanvraag hebben ingediend bij het SEC voor een Bitcoin futures ETF. Dat brengt het totaal van aanvragen op meer dan twintig. Onder andere het wereldbekende VanEck wacht zo al maanden op een goedkeuring.

Hoewel het niet de ETF is waar de Bitcoin gemeenschap op aan het wachten is, is het toch weer een stap in de goede richting. BTCR zal de eerste op crypto gefocuste ETF zijn die gereguleerd werd. Volgens de Volt Equity CEO Ted Park was het overigens de moeilijkste van de vijf ETF’s die het bedrijf uit San Francisco nu beheert om goedgekeurd te krijgen.

We zagen echter wel deze week meer en meer geruchten dat een Bitcoin ETF er snel zal komen. Het is echter voorlopig nog bij geruchten gebleven. De SEC voorzitter Gary Gensler herhaalde woensdag nog dat hij geen formele tegenstander van Bitcoin ETF’s is. Volgens sommige liggen die uitspraken mee aan de basis van de bullish prijsactie van de voorbije week.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN