Cardano

Cardano verhoogt de blokgrootte om het netwerk te optimaliseren

Het onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf achter de Cardano-blockchain, Input Output Hong Kong (IOHK), heeft aangekondigd dat het netwerk op schema ligt om de blokgrootte met 11% te vergroten.

Blokgrootte wordt verhoogd naar 80 KB

De nieuwe update werd via een tweet naar buiten gebracht door IOHK. Hierbij is het voorstel gedaan om de totale blokgrootte te verhogen van de huidige 72 kilobytes (KB) naar 80 KB. Door deze ontwikkeling zullen de blokken op Cardano (ADA) in staat worden gesteld om meer transacties te kunnen uitvoeren. Daarnaast heeft IOHK een afzonderlijk voorstel geactiveerd om de hoeveelheid gegevens te vergroten die kunnen worden opgenomen in een enkele transactie. Dit voorstel betreft het smart contractplatform Plutus. Naar verwachting gaat het script-geheugen van Plutus hiermee van 12,5 miljoen naar 14 miljoen per transactie.

De schaalbaarheid van Cardano

De bovengenoemde voorstellen maken deel uit van een breder pakket aan inspanningen om het netwerk te optimaliseren. Het aantal projecten op de Cardano-blockchain groeit snel en vanwege deze reden ziet IOHK de noodzaak om de capaciteit van het netwerk te vergroten. Daarnaast wees IOHK op dat de updates op schema liggen met het bredere pakket van plannen. De grotere plannen zijn namelijk om het transactievolume dusdanig op te schalen dat Cardano een go-to blockchain-netwerk voor DeFi-projecten kan worden. IOHK gaf het volgende aan:

“Deze aanpassing maakt deel uit van een geplande reeks netwerkoptimalisaties. Cardano zal dit jaar gestaag worden geoptimaliseerd in een reeks gemeten stappen, waarbij Cardano zorgvuldig en methodisch wordt geschaald voor toekomstige groei naarmate de vraag toeneemt… Het netwerk is ontworpen om hoge piekbelastingen veilig te beheren en de doorvoer zal gestaag verbeteren naarmate we blijven optimaliseren. Deze laatste verandering zal de gebruikerservaring blijven verbeteren.”

Cardano’s eerste applicatie ging live

De smart contract functionaliteit op de Cardano-blockchain was een langverwachte update, maar inmiddels is het netwerk getuige geweest van de eerste gedecentraliseerde applicatie (dApp). Een paar weken geleden ging SundaeSwap namelijk live op het mainnet. De lancering van de gedecentraliseerde exchange (DEX) werd ontsierd door verschillende platform-fouten en mislukte transacties. Het is te hopen dat de voorgestelde updates, die gepland staan op 4 februari, ervoor kunnen zorgen dat de DEX soepeler kan werken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN