“Gigantische prijsstijging van Bitcoin slechts een kwestie van tijd”, aldus President van El Salvador

Ondanks de ferme prijscorrectie van ongeveer 50%, hebben de meeste fans en supporters nog vertrouwen in de cryptocurrency. Nayib Bukele, president van El Salvador, legde in een boodschap uit dat miljonairs binnenkort Bitcoin zullen kopen en dat er dan niet genoeg tokens zijn voor iedereen. Dit zal tot een prijsstijging leiden aldus Bukele:

“Er zijn meer dan 50 miljoen miljonairs in de wereld. Stel je voor dat elk van hen besluit dat ze ten minste ÉÉN Bitcoin moeten bezitten. Maar er zullen ooit slechts 21 miljoen Bitcoin zijn. Niet genoeg voor zelfs de helft van hen. Een gigantische prijsstijging is slechts een kwestie van tijd.”

Momenteel staat Bukele echter onder druk. De recente prijscorrectie van Bitcoin en de vele aankopen hebben de aandacht van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) geroepen. Vorige week heeft het IMF El Salvador namelijk verzocht om Bitcoin als wettig betaalmiddel te annuleren. Uit de tweet van vandaag lijkt Bukele echter niet in te stemmen met het verzoek van het IMF. Er zijn daarnaast meerdere landen geïnteresseerd om El Salvador te volgen. De Amerikaanse staat Arizona is namelijk ook van plan om van Bitcoin een wettig betaalmiddel te maken. Crypto-analist Lark Davis gaf aan dat dit een zeer groot probleem kan worden als Arizona de toezichthouders weet te overtuigen. Hij schreef het volgende:

“ALS Arizona erin slaagt om #bitcoin wettig betaalmiddel te maken, dan is het een ZEER groot probleem! Het heeft ongeveer dezelfde bevolking als El Salvador, maar het heeft meer dan 10X het BBP. PLUS de implicaties van BTC als wettig betaalmiddel in een Amerikaanse staat zouden ENORM zijn! Verwacht niet dat het gemakkelijk zal zijn.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!