Cardano op record capaciteit, niet iedereen tevreden

Vanwege de lancering van SundaeSwap, een gedecentraliseerde exchange (DEX), heeft het Cardano (ADA) -netwerk bijna twee weken de recordcapaciteit behouden. De totale vergrendelde waarde (TVL) op de ADA-blockchain heeft ook een record bereikt met $80 miljoen. Dit zijn lichtpuntjes voor het ADA-netwerk, omdat de prijs in een neerwaartse trend terecht is gekomen.

Momenteel is de huidige blockchain-load rond de 93%, wat betekent dat 93% van de blokken gevuld worden. Op oudejaarsavond, voor de lancering van SundaeSwap, was dit percentage slechts 32,49%. Daarnaast staat ook het aantal ADA-wallets op het punt om de 3 miljoen te doorbreken. Veel ADA-fans zijn naar social media gegaan om de mijlpalen te vieren. Toch roept het vragen op dat het ADA-netwerk al bijna op volle capaciteit zit, terwijl er slechts één DEX is toegevoegd. Reddit-gebruiker Adittional_Till_838 wees op het volgende:

“Ik vind dit niet leuk omdat het een beeld schetst van Cardano’s blockchain die overbelast is en moeite heeft om de belasting aan te kunnen. Dit kan investeerders afschrikken van Cardano en hen laten denken dat het geen betrouwbaar blockchain-netwerk is.”

Daarnaast verliep de lancering van SundaeSwap niet vlekkeloos. Er kwamen al snel gebruikersrapporten over falende transacties op grote schaal binnen. Om dit moment zijn er nog steeds gebruikers die menen dat hun DEX-transacties onverwerkt blijven, terwijl deze een aantal dagen geleden zijn ingediend. SundaeSwap is echter in een geschil geraakt over beschuldigingen van mislukte beleggersbeloften met CardStarter, een Cardano-acceleratorprogramma. Charles Hoskinson deed hieraan mee door te zeggen dat de twee partijen “hun shit bij elkaar moeten krijgen.”

SundaeSwap gaf over de falende transacties het volgende aan:

“We hebben zojuist een update uitgebracht op onze bestelpagina, u zou nu de geschatte wachtrij-diepte van een pool moeten kunnen zien! Klik om een bestelling uit te vouwen voor meer info. Deze update moet aanvullende informatie bevatten over de huidige staat van congestie.”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!