Crypto spaargeld

Blaas je spaargeld nieuw leven in met crypto

De bank is in Friesland voor vele mensen nog een gevestigd instituut waar het geld vastgezet wordt en je rente over je spaargeld ontvangt. Laat het nou zo wezen dat hedendaags de banken nog nauwelijks rente geven over het spaargeld of zelfs een negatieve rente over jouw spaargeld rekenen. Dit zet nou niet bepaald zoden aan de dijk. Contant geld bewaren is ook een idee, alleen werkt de toenemende inflatie hier niet in mee en maakt het op de langere termijn zelfs nadelig om voor deze strategie te kiezen. Wat we steeds meer zien is dat mensen hun geld in crypto steken. Door middel van bijvoorbeeld staken in crypto of beleggen in de crypto waarbij er aanzienlijk betere rentes en rendementen behaald kunnen worden en waarbij je verzekerd bent van minder inflatie. 

Het traditionele geld 

Geld van de banken oftewel giraal bankengeld is indien je het in zijn totaliteit ziet een vreemd systeem. Je zou kunnen zeggen dat het van oudsher bekende chartale geld ten opzichte van het girale geld betrouwbaarder is. Maar waarom draait de wereld dan eigenlijk op het girale bankengeld? Dit antwoord is heel simpel, namelijk gemak! Iedere betaling via de bank is in grote lijnen het bijwerken van de administratie ten aanzien van de tegoeden. Het is eenvoudig om ermee te betalen waar dan ook en met wie dan ook op deze wereld. Giraal geld is dankzij het internet en de pinpas een zeer eenvoudig betaalmiddel geworden. 

Het nieuwe geld

Het nieuwe geld oftewel crypto zoals de welbekende bitcoin is ook digitaal vermogen, alleen op een andere manier. Een crypto munt zoals bitcoin is geen tegoed, vordering of schuld, maar het is daadwerkelijk het geld zelf. Ga je bitcoin of een ander munt zoals Ripple kopen, dan heb je deze in je eigen bezit. Je hebt geen geld uitgeleend, bent niet afhankelijk, loopt niet het risico dat een bank failliet gaat, betaald geen gebruikelijke bankkosten en betaald zeker niet een negatieve rente. Met als extra voordeel dat je overal ter wereld kunt betalen met crypto. Of het nou op vakantie is, de online webshop betreft of de volgende nieuwe auto. 

Het traditionele versus het nieuwe geld

De bankenwereld is een bijeengeraapte spaghetti van vele afzonderlijke systemen met tussen partijen die er geld mee verdienen. Crypto is daarentegen één centraal wereldwijd netwerk, waarbij geld transacties peer-to-peer zijn zonder de bemoeienis van een andere partij. Bitcoin is een neutrale valuta, is niet gekoppeld aan een politieke voorkeur, open voor iedereen en inclusief. Je hoeft niet over een bankrekening te beschikken of toestemming te krijgen van een ander om gebruik te mogen maken van crypto. Met behulp van een mobiele telefoon, tablet, computer of laptop en een internetverbinding kun je volledig aan de slag. Waar dan ook ter wereld kun je een crypto als Chainlink kopen. 

Of bitcoin de beste vervanger van het traditionele girale geld wordt is nog maar de vraag. Het digitale bankgeld zal dit ook niet blijven. Wat wel duidelijk is, is dat crypto innoverend, nieuw, toegankelijk en voor ieder mogelijk is. Bepaalde crypto zijn in ieder geval de eerste echte digitale valuta die geen tegoed of schuld zijn. 

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN