Is de bodem van Bitcoin bereikt?

Bitcoin (BTC) heeft zijn laagste prijsniveau sinds juli bereikt, en staat momenteel op een grote supportlijn van $35.000.

Velen dachten dat $39.000 stand zou houden, en nadat de aandelen daalden, dat $38.000 een basis zou kunnen zijn. Maar de aandelen daalden opnieuw en dus stoppen we net iets boven het vorige dieptepunt.

Met iets wordt hier bedoeld 20% boven de $30.000 die we in de zomer zagen, toen bitcoin zo’n negen weken zijwaarts bewoog:

Dit ongewone bitcoinpatroon op dagtijdframes is nog niet eerder vertoond. Het lijkt een beetje op een kameel, wat zou kunnen betekenen dat het ons niet echt iets zegt.

Het suggereert in plaats daarvan dat bitcoin zijwaarts heeft bewogen op een enorme range van circa $30k-$35k tot $60-$70k.

100.000 dollar is dus een zeer groot getal, het schommelen op deze niveaus is misschien niet al te verrassend aangezien een zes cijfers actief heel wat is.

Je zou het eigenlijk verwachten, zodat mensen een beetje comfortabel kunnen worden met 30k, 70k, 40k, 80k, 50k, 90k, 100000. Anders zou het de waarde niet vasthouden omdat het getal van zes cijfers te groot en te snel zou lijken.

Iets dat houders op lange termijn zou kunnen geruststellen dat dit echt naar $500.000 gaat omdat het zijn waarde vasthield, althans tot nu toe, en zich gedraagt zoals je zou verwachten voor een activa die misschien $100k in het vizier heeft.

Een ander interessant aspect voor degenen die al enige tijd meelopen kan zijn dat dit bereik 5 cijfers kristalliseert.

Nu is niets zeker met zulke dingen, maar bitcoin voelde vroeger vrij duur aan bij 5 cijfers en we voelden ons allemaal een stuk comfortabeler met 4 cijfers in de laatste ronde, terwijl nu 5 cijfers vrij comfortabel aanvoelt.

Uiteraard als we een goede daling krijgen, kunnen we zelfs kort 4 cijfers zien, maar als we veronderstellen dat we weer 5 cijfers zouden krijgen, dan zou dat alleen maar het comfort met de 5 cijfers verder kristalliseren.

Deze cijfers theorie kan misschien zelfs verklaren waarom er geen $200k in deze bull run zit. Dat onderschatte misschien de weerstand van het overschrijden van zes cijfers, die duidelijk groter is dan het overschrijden van vijf cijfers.

Als dat de verklaring is, dan is er een hongerige bull om zo te zeggen zelfs tijdens bear, en dus krijgen we misschien geen complete verwoesting maar meer een mooie range naar $100k.

Er kan echter van alles gebeuren, en we gaan de titelvraag niet beantwoorden omdat niemand zulke dingen precies kan aanwijzen, maar vanuit een groter perspectief kunnen dergelijke bewegingen in elk geval irrelevant zijn. Kortom we kunnen op korte termijn beide kanten uitbreken. Daar is momenteel weinig uit te halen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!