AT&T

Bulgarije onderzoekt cryptobetalingen zegt minister van Financiën

Assen Vassilev, de Bulgaarse minister van Financiën voor EU-fondsen en vicepremier, beweerde dat het land manieren onderzoekt om cryptocurrency-betalingen te implementeren.

De Nationale Bank van Bulgarije en andere belanghebbenden in de sector zijn in gesprek om cryptobetalingen “op korte tot middellange termijn” te bestuderen, zei Vassilev volgens een Bloomberg-rapport op vrijdag. Door de politieke onrust en internet black-outs overwegen veel miners blijkbaar om Kazachstan te verlaten voor veiliger oorden zoals Bulgarije.

213.519 BTC in beslag genomen

De Bulgaarse regering kan nog steeds een van de grootste HODLers ter wereld zijn na de inbeslagname van 213.519 Bitcoin (BTC) van een ondergronds crimineel netwerk vóór de bull run van 2017 – destijds gewaardeerd op ruwweg 3,5 miljard dollar, maar op het moment van publicatie meer dan 8,2 miljard dollar. Het is onduidelijk of ambtenaren de crypto destijds hebben verkocht of geveild of de digitale activa nog steeds in hun bezit hebben.

Als lid van de Europese Unie is Bulgarije een van de slechts acht landen die de euro niet hebben ingevoerd en niet per se zouden profiteren van de uitrol van een digitale euro onder de deelnemende centrale banken. In juni 2021 zeiden de regering en de Bulgaarse Nationale Bank dat ze van plan waren om de euro vanaf 2024 in te voeren. De president van de Europese Centrale Bank, Christine Lagarde, zei in maart dat de digitale munt misschien pas in 2025 zou worden ingevoerd, zo niet later.

In 2021 bevond een federale jury in de Verenigde Staten de eigenaar van de in Bulgarije gevestigde crypto-exchange RG Coins, Rossen Iossifov, schuldig aan samenzwering om afpersing en witwassen te plegen. De Bulgaarse staatsburger werkte samen met anderen aan een regeling waarbij ruwweg 900 Amerikanen van meer dan 7 miljoen dollar werden opgelicht. Hij werd veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN