Bitcoin daling

Bitcoin koers ziet er nog steeds bearish uit, aldus analist

De populaire cryptocurrency-analist Benjamin Cowen gaf in een recente video aan zijn ruim 680.000 YouTube-abonnees aan dat hij niet denkt dat Bitcoin (BTC) binnenkort aan zijn prijsdalingen zal ontsnappen. Hij gaf aan dat BTC ver achterblijft op zijn ondersteuningsband voor de bullmarkt, een marktindicator die is afgeleid van het 20-weeks Simple Moving Average (SMA) en het 21-weeks exponentiële voortschrijdend gemiddelde (EMA), die respectievelijk op $52.400 en $49.600) liggen. Hij zei het volgende:

“Ja, de markt is bearish. Je kunt het beter gewoon noemen zoals het is, toch? De markt is momenteel bearish.”

Wat betreft het eerste kwartaal van dit jaar, gelooft de cryptohandelaar dat BTC de komende maanden waarschijnlijk geen verbluffende winsten zal boeken. Hij gaf hier het volgende over aan:

“Het zal hier een beetje haken, of het nu een beetje meer naar beneden betekent, of het betekent dat we naar boven komen en weer naar beneden komen en het testen [$40.000], of het in het beste geval betekent dat we erboven gaan [$50.000] en test het dan en houd het vast als ondersteuning.

Of je snijdt het, het maakt niet uit waar je naar kijkt, of ik de meest bullish case neem die ik me kan voorstellen of de meest bearish case die ik me kan voorstellen, dat is realistisch, ik zie geen parabolische Q1.

Wat belangrijker is, is door te gaan met het uitbouwen van deze marktstructuur [bereik tussen $30.000 en $60.000], om uiteindelijk boven de bullmarkt-ondersteuningsband te komen, het als ondersteuning te houden en vervolgens hoger te stijgen.”

Op het moment van schrijven is de Bitcoin koers met ongeveer 2,3% gestegen. De koningsmunt momenteel op $42.712. Tot op heden weet BTC het belangrijke ondersteuningsniveau van $40.600 te behouden, wat belangrijk is om de marktstructuur intact te houden. Zo gaf de Nederlandse analist Michaël van de Poppe het volgende aan:

“Fakeout aan de onderkant voor Bitcoin. Als $40,6K vasthoudt, zit er een vervolg naar $42,6K en mogelijk $46K in de kaarten.”

Hij ging verder met:

“Heel eenvoudig, Bitcoin zit nog steeds vast in een smal bereik, waarin het het $42,8K-niveau niet kon breken. Over het algemeen hebben we nu te maken met ondersteuning, die stand moet houden om marktcrashes te voorkomen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN