Bitcoin analyse

Hoelang kan Bitcoin het huidige prijsniveau vasthouden?

Momenteel is $40.000 niet minder dan een nachtmerrie voor Bitcoin en de hele cryptomarkt. Alle ogen waren namelijk de afgelopen week gericht op het huidige prijsniveau van Bitcoin. De meest dominante asset is het nabije verleden nog nooit zo kwetsbaar gebleken. Desondanks is de Bitcoin prijs nog steeds in staat om een parabolische run in te zetten en de all-time high te bereiken. Of dat in het eerste kwartaal van 2022 zal zijn, is echter de grote vraag binnen de cryptomarkt.

Even leek Bitcoin in de vroege ochtenduren een goede poging te wagen om boven $42.000 te komen. Vanwege de kleine trend bleef de koersbeweging wat mistig waardoor er een breekpunt werd bereikt van de handelaren. Toch is de hoop op een uptrend in leven doordat de BTC prijs boven de $42.000 sprong.

Om de volgende koersbeweging te voorspellen lijkt momenteel een erg enge keuze te zijn. Als er een lichte daling volgt, kan de $40.000 zone worden geraakt, die als cruciaal wordt beschouwd. Op deze niveaus werd in 2021 de trend namelijk omgekeerd. Toch wijst de technische analyse van BTC op een bodem en dat de asset toe is aan een bounce. Het Twitter-account Bitcoin Archive zei hierover het volgende:

Op de hogere tijdframes heeft BTC een bodem bereikt als er gekeken wordt naar de RSI, wat een indicatie is voor een aanstaande bounce. In maart 2020 en in mei 2021 waren de vorige twee keer dat de RSI naar bodemniveau zakte. Beide keren is Bitcoin met een grote marge hersteld en hetzelfde zou nu ook weer een mogelijkheid zijn. Opmerkelijk is dat na elke crash van BTC en een goede bodem van de RSI, de prijs in de nabije toekomst een all-time high heeft weten te realiseren. Als de huidige prijs van Bitcoin weet op te veren, dan is een prijsniveau van $100.000 een duidelijke mogelijkheid voor de asset.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN