Bitcoin Banca Sella

Handelaren in Italië in gevaar door sluiten van rekeningen

UniCredit heeft gedreigd met het sluiten van rekeningen die zijn gelinkt aan de handel van cryptocurrencies. Het beleid van de Italiaanse bankgigant stelt dat het verboden is om te communiceren met “tegenpartijen die virtuele valuta uitgeven of optreden als uitwisselingsplatforms.” UniCredit heeft hiermee onthuld om geen enkele manier cryptocurrencies te ondersteunen.

Een klant van de bank onthulde zijn bezorgdheid toen er werd gedreigd met het sluiten van zijn rekening na bankoverschrijvingen naar Crypto.com en FTX. Hij vroeg of het beleidstechnisch mogelijk was om zijn bankrekening te sluiten als gevolg van handelen in cryptocurrencies. Als reactie hierop zei UniCredit het volgende:

“Hallo, het huidige beleid van de Groep verbiedt relaties met tegenpartijen die virtuele valuta uitgeven of optreden als uitwisselingsplatforms.”

De Italiaanse banksector beschouwt crypto als een ongereguleerde technologie en heeft al eerder waarschuwingen afgegeven aan crypto investeerders. De houding van UniCredit is daarom niet verassend te noemen. Daarentegen heeft de Italiaanse overheid juist stappen ondernomen om de acceptatie van de crypto industrie te vergroten. Deze nieuwe ontwikkeling kan echter schadelijk zijn voor investeerders en Bitcoin-handelaren in Italië. Nationale verboden hebben namelijk de neiging om marktactiviteiten te verstoren, angst te zaaien en de bezorgdheid te vergoten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN