Ethereum EIP-1559

Ethereum bereidt zich voor op diepe duik

Hoewel Ethereum (ETH) ‘s werelds op één na grootste cryptocurrency is, zou de prijs van ETH in de komende maanden met meer dan 20% kunnen dalen als de verkoopdruk toeneemt. Het toont een bearish vooruitzicht in de dagelijkse en wekelijkse grafieken. Op het moment van schrijven staat de prijs van Ethereum rond $3233. Op de dagelijkse grafiek brak het het steunniveau van $3625 en probeert het zijn negatief koersdoel te bereiken. Het initiële steunniveau zal rond de $3000 liggen, maar als ETH dit niveau breekt, kan het dalen naar $2000.

ETH Price Analysis
Bron: Tradingview

ETH Prijs Analyse

Als je goed naar de grafiek kijkt, kun je veel trendlijnen tekenen; hoewel trendlijnen je geen exact idee geven over een grafiek. Het brak de trendlijn op 13 december 2021; daarna werd het geconfronteerd met weerstand op $4110 en vergat verrassend genoeg een bullish draai te nemen.

Ethereum begon een bull run op 21 juli 2021, en bereikte een ATH van $4900 in november. Daarna consolideerde het voor een paar maanden, en nu is het begonnen met een neerwaartse correctie. Veel experts zijn van mening dat de concurrenten van ETH aan het stijgen zijn, waardoor investeerders hun interesse in deze munt verliezen. Er zijn veel experts en volgers van Ethereum die dit feit ontkennen.

Op de daggrafiek is de MACD bearish; de RSI bevindt zich in de oversoldzone rond 30. De Bollinger Band is ook neerwaarts gericht en zet een bearish trend. Bovendien braken de laatste twee candlesticks de onderste helft van de BB, wat extreme bearishness betekent.

ETH price prediction
Bron: Tradingview

ETH prijsvoorspelling

Op de weekly chart is de zaak niet anders. Het is naar beneden gekomen na het creëren van een hanging man candle in november. Hoewel de MACD bearish is op de weekly chart, is de RSI niet in de oversold zone. Zal de RSI waarschijnlijk binnen een paar weken tot onder de 40 komen. De volatiliteit in de Bollinger Bands is toegenomen, maar de candlesticks staan onder de basislijn.

Nadat de Fed het inflatiekrimpbeleid aankondigde, zijn de effecten te zien in de aandelenmarkten en cryptocurrencies. Inderdaad, het is een nieuwe vorm van digitale valuta vanwege verschillende overheidsreguleringen; cryptocurrency kunnen de zwaarste klappen krijgen in deze situatie. BTC, ETH, ADA hebben echter het potentieel om in de toekomst terug te stuiteren.

Kortom, ETH ziet er momenteel bearish uit maar dit heeft ook te maken met de FUD die afgelopen dagen naar buiten is gekomen. Wanneer er wat meer bullish sentiment in de markt komt kan dit positief zijn voor ETH, en kan ETH weer een bullish signaal afgeven.

Op basis van de Ethereum prognose is het de ideale tijd om te gaan investeren voor lange termijn investeerders.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN