Coinsuper-klanten in Hongkong kunnen geen geld en tokens opnemen

De in Hong Kong gevestigde cryptocurrency exchange Coinsuper is naar verluidt getroffen door geblokkeerde fondsen. Een rapport van Bloomberg merkte op dat klanten niet in staat zijn om geld of tokens van de exchange op te nemen, wat sommigen van hen ertoe heeft aangezet om politieklachten in te dienen.

https://twitter.com/B548T/status/1465976631537766403

Hoewel de zaak net aan het licht is gekomen, leek het probleem al sinds november 2021 aan te houden. Veel gebruikers gingen naar Twitter om antwoorden te krijgen op de laatste tweet van de exchange op 1 december.

Terry Chan, een van de getroffen klanten vertelde de media dat hij merkte dat het handelsvolume op de beurs minder liquide was geworden. Ondertussen vertelden vijf van de klagers aan Bloomberg News dat ze niet in staat zijn om $55.000 in cumulatieve tokens en cash terug te krijgen. Met dat gezegd hebbende, zijn veel gefrustreerde Twitter-gebruikers verder gegaan om Coinsuper een “exchange scam” te noemen.

De uitwisseling werd opgericht in 2017 en heeft investeringen door namen als Sky9 Capital, Pantera Capital en China Equity onder andere instellingen, terwijl het wordt gerund door voormalig UBS China Inc. President Karen Chen. Tot nu toe heeft geen van de partijen zich gemeld om commentaar te geven op de situatie.

Het rapport merkt ook op dat admins zijn gestopt met het reageren op de getroffen gebruikers op het Telegram-kanaal van Coinsuper. Echter, de handel app blijft operationeel, volgens het rapport.

Als een van de grootste beurzen in Hong Kong, verwerkte Coinsuper naar verluidt een record 24-uurs handelsvolume van $1,3 miljard terug in 2019. Dat is gedaald tot 9,8 miljoen vanaf 7 januari volgens Nomics.

Bron: Nomics

Met dat gezegd zijnde, Hong Kong was ooit een crypto broeinest met namen als Tether, BitMEX, en Bitfinex die uit het land kwamen. Uit een studie van Visa bleek dat Hongkong een van de meest actieve markten was met 18% van de inwoners die actief investeerden in crypto’s, terwijl 13% passief investeerde.

De laatste tijd zijn de regelgevers echter strenger geworden in de sector. Hoewel het regelgevingsregime onduidelijk blijft, kondigde de regering van de Speciale Administratieve Regio Hongkong onlangs arrestaties aan voor vermeend witwassen van geld met behulp van cryptocurrency.

Ondertussen is het vermeldenswaard dat fraude door gecentraliseerde uitwisselingen ook niet ongewoon is in de crypto-geschiedenis. Chainalysis merkte in haar recente onderzoek op dat bijna “90% van de totale waarde die in 2021 verloren is gegaan aan rug pulls kan worden toegeschreven aan één frauduleuze gecentraliseerde exchange, Thodex, waarvan de CEO verdween kort nadat de exchange de mogelijkheid van gebruikers om geld op te nemen had stopgezet.”