Bitcoin koers is nog niet klaar met dalen, aldus Mike Novogratz

De CEO van de broker-dealer Galaxy Digital, Mike Novogratz, gaf in een recentelijk interview met NBC aan dat Bitcoin (BTC) nog niet klaar is met dalen. Hij gaf aan dat hij voorziet dat de Bitcoin koers een dieptepunt zal bereiken rond het prijsniveau van $38.000 tot $40.000.

Met deze woorden, is de Novogratz teruggekomen op zijn opmerkingen van vorige week, toen hij zei dat de beste cryptovaluta volgens marktkapitalisatie het $42.000-niveau zou kunnen houden. Hij gaf echter in het recentelijke interview met NBC aan dat hij nu wat langer zou wachten voordat hij meer cryptocurrencies zou kopen, eraan toevoegend dat blue-chip investeerders in de coulissen wachten op hun kans om de markt te betreden. Hij zei het volgende:

“[Er staat een] enorme hoeveelheid institutionele vraag aan de zijlijn.”

Over de reden van de crash, gaf Novogratz aan dat de aankondiging vanuit de Amerikaanse Federal Reserve met betrekking tot het afbouwen van de aankopen van obligaties, terwijl het tegelijkertijd de rente zou verhogen, een grote factor is die bijgedragen heeft ​​​​aan de crash van de Bitcoin koers.

Novogratz was echter niet de enige die voorspelt dat de koningsmunt nog verder zou kunnen dalen. De populaire Nederlandse crypto-analist Michaël van de Poppe heeft namelijk een vergelijkbare voorspelling op Twitter geplaatst, waarin hij vertelde dat het cruciale ondersteuningsniveau van Bitcoin $41.000 is. Hij tweette het volgende:

“Verloor de steun op $46.000, maar bleef boven de cruciale drempel van $41.000. Zolang dat zo blijft, komt het goed met Bitcoin.

Eenvoudig; steeds meer mensen worden bearish, wat meestal gebeurt naarmate we dichter bij een bodem komen. Net zoals bullishness naar boven groeit.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!