Wat is een NFT

OpenSea haalt 300 miljoen dollar op voor digitale marktplaats

De marktwaarde van Opensea is nu meer dan 13,3 miljard dollar na de nieuwe kapitaalinjectie.

De markt voor niet-fungibele tokens (NFT) wint aan momentum als de volgende stap in collectibles, gaming en de metaverse.

Om deze visie te versnellen, kondigde OpenSea op 4 januari aan dat het 300 miljoen dollar heeft binnengehaald in een Serie C-financiering geleid door Coatue en Paradigm.

OpenSea is een digitale markt gebaseerd op het Wyvern Protocol, dat bestaat uit op maat gemaakte Ethereum smart contracts die speciaal zijn gemaakt voor het kopen en verkopen van unieke digitale activa. De marktplaats werd opgericht in 2018.

Met de meest recente investering is de waarde van OpenSea inmiddels de 13,3 miljard dollar gepasseerd. Naast Paradigm en Coatue, merkte OpenSea op dat er een aantal zowel nieuwe als bestaande investeerders waren die deelnamen aan de ronde.

OpenSea zei dat het het geld zal gebruiken om zijn product verder te ontwikkelen, de klantenservice en beveiliging te verbeteren, te investeren in de bredere NFT- en Web3-gemeenschap, en meer werknemers in dienst te nemen.

In 2021 speelden NFT’s een belangrijke rol in het mainstream-succes van crypto en blockchain. De sector registreerde in de loop van het jaar meer dan $14 miljard aan verkopen, waarbij digitale kunstverzamelingen en digitale verzamelobjecten goed waren voor 91% van de transacties, volgens bedrijfsgegevens. OpenSea heeft al meer dan $700 miljoen aan handelsvolume gegenereerd sinds het begin van 2022, gerapporteerd door Cointelegraph.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN