Crypto salarissen worden een alledaags iets

Meer en meer bedrijven betalen hun jongere werknemers in crypto om hen aan boord te houden.

Waarom meer mensen betaald worden in crypto

Een voorbeeld hiervan is Stephen Gerrits, een student aan de Clemson University in South Carolina. Hij heeft een parttime baan bij een startup en wordt betaald in crypto, iets waar hij duidelijk blij mee is.

Hij zei in een recent interview:

“Waarom niet de kans grijpen om rijk te worden, om er wat geld uit te halen?”


Het bedrijf waar hij mee werkt staat bekend als Sharp Rank. Het zorgt ervoor dat mensen sport applicaties downloaden op hun telefoons. Op dit moment werkt hij slechts acht tot tien uur per week met deze baan, maar hij verdient digitale valuta voor alle taken die hij voltooit. Hij is hier enthousiast over omdat met de stijgende prijzen van crypto’s de laatste tijd, verdient hij evenveel in crypto’s als wanneer hij fulltime zou werken en fiat valuta zou verdienen.

Hij zegt:

“Ik controleer het waarschijnlijk drie keer per week. Ik heb geprobeerd om het te laten voor het grootste deel, maar het is leuk om naar te kijken als het stijgt – en dan niet zo leuk als het daalt.”

Chris Adams – de oprichter en CEO van Sharp Rank – gelooft dat het aanbieden van cryptofondsen aan werknemers een geweldige manier is om ze te laten blijven. Met zoveel jonge mensen die geïntrigeerd zijn door crypto en erin investeren, gelooft hij dat het aanbieden van crypto een geweldige manier is om ze tevreden en aan boord te houden.

Hij zegt:

“We wilden ons onderscheiden van het peloton wanneer de potentiële werknemers keken naar wat we als startup aan het doen waren.
Gerrits zegt dat zijn op crypto gebaseerde salaris het voorwerp van jaloezie is onder sommige van zijn vrienden.”

Hij zegt dat velen van hen zijn afgestudeerd en reguliere banen hebben gekregen waar ze een regulier salaris verdienen. Hij zegt dat velen van hen interesse hebben getoond in crypto en zouden willen dat ze een deel van hun salaris in digitale valuta konden verdienen.

Hij merkt op:

“Veel van mijn vrienden zijn afgestudeerd en werken in echte ‘volwassen’ banen en zouden willen dat ze een deel van hun salaris in crypto konden krijgen.”

Veel mensen doen het

De trend om betaald te worden met crypto is zo groot geworden dat zelfs grote sportsterren, muzikanten, artiesten en entertainers een deel van hun loon in digitale valuta hebben geaccepteerd. Een voorbeeld is Tiyanna Brown, een 29-jarige artiest.

Zij zegt:

“Ik zou graag zien dat de term ‘uitgehongerde artiest’ tot het verleden behoort. Het is bijna als een licentie, dus elke keer dat iemand je kunst gebruikt, krijg je een percentage. Je kunst kan potentieel in waarde stijgen. Hoe meer het gebruikt wordt en hoe meer het gedeeld wordt, hoe meer mensen het kopen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!