Canadese basketballers kunnen salaris in BTC ontvangen

De Canadian Elite Basketball League (CEBL) heeft aangekondigd dat het haar spelers in staat zal stellen een deel van hun salaris in Bitcoin (BTC) te ontvangen. Het zal dit mogelijk maken door haar recente samenwerking met de Canadese cryptocurrency-beurs Bitbuy. Mike Morreale, de commissaris en CEO van CEBL, zei het volgende in de aankondiging:

“Sommige van de beste spelers buiten de NBA, en sommigen met NBA-ervaring, hebben zich bij onze competitie aangesloten omdat we beslissingen nemen die de de speler op de eerste plek zetten. Onze samenwerking met Bitbuy spreekt tot onze toewijding aan spelers, en ook tot onze vooruitstrevende benadering van hoe we ons bedrijf aanpakken. We waarderen de investering van Bitbuy om ons te helpen de officiële nationale professionele basketbalcompetitie van Canada verder te laten groeien.”

Volgens de aankondiging zullen de diensten van Bitbuy Bitcoin self custody aanmoedigen, wat betekent dat het probeert om zoveel mogelijk gebruikers zelf hun BTC te laten bewaren. De Canadese beurs zal samenwerken met de CEBL om de in Canadese dollars luidende salarissen van de spelers om te zetten in Bitcoin. Bovendien wordt Bitbuy, dat meer dan 300.000 klanten heeft, door de samenwerking ook competitiesponsor. Charlie Aikenhead, vice-president marketing bij Bitbuy, zei het volgende in de aankondiging:

“We zijn er trots op om Canadese sporten van eigen bodem te ondersteunen en om samen te werken met de competitie aan dit first-to-market-initiatief. We denken dat dit een significante verschuiving betekent in hoe atleten denken over compensatie, en we zijn verheugd om de spelers van de CEBL te helpen hun rijkdom op de lange termijn te beschermen door betaald te worden in bitcoin.”

De samenwerking werd naar verluidt gerealiseerd nadat spelers in de competitie interesse toonden om in de koningsmunt betaald te worden. Deze interesse is vooral begonnen nadat NFL-speler Russell Okung de eerste professionele sportspeler in Noord-Amerika werd die een deel van zijn salaris in bitcoin ontving. Sindsdien is er een trend ontstaan, waarbij tal van bekende spelers ook om BTC vragen in plaats van dollars. In de CEBL zal Guelph Nighthawks guard Kimbal Mackenzie één van de pioniers zijn door een deel van zijn salaris uit te laten betalen in de nummer één cryptocurrency. Mackenzie, zei zelf het volgende hierover:

“De mogelijkheid om in bitcoin te worden betaald, is iets waar ik ongelooflijk enthousiast over ben. De mogelijkheid om een ​​deel van mijn salaris rechtstreeks in een investering te laten gaan waarvan ik denk dat die de komende 10 tot 30 jaar enorm zal waarderen, is een no-brainer. De CEBL blijft ons als spelers vooruitstrevende kansen bieden, en de optie om in bitcoin te worden betaald, benadrukt verder dat ze één van de topcompetities ter wereld zijn.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!