Eerste set Polkadot-parachains gaat live met meer dan $3,5 miljard staked

Polkadot’s ecosysteem heeft onlangs een nieuwe mijlpaal bereikt op zijn reis naar volledige interoperabiliteit nadat de eerste set van parachains werden gelanceerd op het blockchain platform.

Volgens een officiële aankondiging zijn de vijf projecten die een slot hebben gekregen om parallel aan Polkadot te draaien Acala, Moonbeam, Parallel Finance, Astar, en Clover. Deze Polkadot-gebaseerde projecten zullen zich richten op een breed scala van sectoren, waaronder DeFi, dApp ontwikkeling, en smart contracting, naast andere use cases.

De parachain veilingen, die al sinds 11 november aan de gang zijn, zagen honderden projecten strijden om deze slots door DOT op te halen via crowd loans en deze te staken om te bieden op de parachain slots. Elk van de vijf succesvolle projecten zal nu een parachain lease hebben op Polkadot’s Relay Chain tot 20 oktober 2023.

$3,5 miljard ingezet!


Bijna $3,5 miljard werd opgehaald in crowd-loaned DOT door slechts de eerste 10 deelnemers, waarbij het eerste slot werd verhuurd aan het DeFi en scaling platform Acala in een langverwachte overwinning. Gebruikers zullen vooraf toegang krijgen tot DeFi protocollen zoals een gedecentraliseerde stablecoin, Acala Dollar, trust-less staking derivaten, en een gedecentraliseerde exchange, volgens een persbericht.

Het Ethereum-compatibele smart contract platform Moonbeam kwam op een nipte tweede plaats. Het platform heeft de start aangekondigd van zijn roadmap naar het volledig live gaan op Polkadot, wat verwacht wordt in januari 2022. Meer dan 200.000 deelnemers droegen hun DOT tokens bij aan de Moonbeam crowd lening. Moonbeam had cijfers van meer dan 35 miljoen DOT gestaked tegen het einde van de veiling.

Een ander langverwacht project dat won was de dApp hub Astar. De oprichter Bette Chen zei in een verklaring:

“Na een gokje te hebben gewaagd op Polkadot en het Substrate framework toen we meer dan twee jaar geleden begonnen met bouwen, kunnen we niet enthousiaster zijn om Acala’s parachain te lanceren om een DeFi platform en native, gedecentraliseerde stablecoin (aUSD) te bieden aan het Polkadot ecosysteem en daarbuiten.”

Goed nieuws in overvloed

Wat Parallel Finance betreft, dat van plan is de “DeFi Pulse of Credit” te worden, is het protocol gericht op het bieden van institutionele-grade leenoplossingen. Door zijn focus op interoperabiliteit, wil Parallel Finance meer transparantie brengen in termen van de kwaliteit van leners en hun schulden.

Tot slot is Clover Finance een EVM-compatibel en cross-chain interoperabel protocol dat gericht is op het schalen van dApps in het multi-chain universum. Zijn gemeenschap bedankend voor het ondersteunen van het project tijdens de veilingen, merkte het protocol op in een tweet:

“Het winnen van een parachain slot is nog maar het begin voor het nieuwe hoofdstuk van Clover, we gaan meer nieuws aanstaande aankondigen. Clover kijkt verder dan Polkadot naar de hele nieuwe multi-chain wereld.”

Polkadot is een op interoperabiliteit gerichte blockchain bedacht door Ethereum mede-oprichter Gavin Wood. Hij benadrukte het belang van interacties tussen verschillende blockchains in een verklaring. Hij zei:

“Geen enkel blockchain ontwerp werkt optimaal voor elke use case. Elke keten komt met trade-offs waardoor het goed is voor sommige toepassingen en niet voor andere. Het parachain-model werd gecreëerd met de overtuiging dat de toekomst van Web 3 veel verschillende soorten blockchains zal omvatten die samenwerken.”

Het smart contract platform zal uiteindelijk tot 100 parachains hosten. Deze zullen worden beveiligd door Polkadot’s belangrijkste centrale keten genaamd de Relay Chain. Gedurende de 96 weken dat de slots worden verhuurd, zullen deze projecten gericht zijn op het verbeteren van cross-chain communicatie.

De volgende reeks Polkadot-veilingen van parachains is gepland voor 23 december en de winnaars van de veilingen zullen op 11 maart 2022 worden aangewezen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!