WIkipedia

Wikipedia NFT verkocht voor $750.000

Zoals wij eerder aangaven, heeft Wikipedia wederom geschiedenis geschreven door zijn eerste non-fungible token (NFT) te verkopen via veilinggigant Christie’s. Dit heeft de website echter geen windeieren gelegd, aangezien het meer dan $850.000 hiermee verdiend heeft.

Op 15 december voltooide Christie’s een veiling van twee Wikipedia-gerelateerde objecten rechtstreeks van de mede-oprichter van Wikipedia, Jimmy Wales. De online verkoop, getiteld The Birth of Wikipedia, omvatte twee kavels, een NFT van de eerste bewerking van Wikipedia, die werd verkocht voor $750.000, en de fysieke Strawberry iMac die door Wales werd gebruikt om Wikipedia te creëren, die werd verkocht voor $187.500.

De NFT bevat het eerste bericht dat op 15 januari 2001 door de mede-oprichter van de site op Wikipedia is geplaatst. De inhoud van de NFT is te zien op www.editthisnft.com, waar een kopie van Wikipedia wordt gehost zoals deze op die datum om 18:29 uur werd gezien. De veilingpagina beschreef het als volgt:

“‘Hallo, wereld!’ was de eerste bewerking die mede-oprichter van Wikipedia, Jimmy Wales, maakte op de homepage van de site na de lancering op 15 januari 2001.”

De NFT behoudt de lay-out van de startpagina van Wikipedia in 2001, gebaseerd op de oudste bewaard gebleven broncode. De NFT heeft ook een functie waarmee de eigenaar de pagina kan bewerken, die kan worden gereset met een timer om terug te keren naar de oorspronkelijke staat.

Christie’s senior specialist Peter Klarnet zei dat het resultaat van de veiling “de ontluikende interesse in de geschiedenis van internet onder verzamelaars onderstreept”. Tevens is duidelijk geworden dat de opbrengst van de verkoop naar de financiering van WT.Social gaat, het “non-toxic” sociale netwerk van Wales. Het project heeft tot doel advertentie-inkomsten en contentalgoritmen te vervangen door donaties en contentkeuze.

Christie’s, een van ‘s werelds grootste veilinghuizen, stapte begin 2021 in de NFT-industrie en kondigde in februari de veiling aan van zijn allereerste “puur digitale kunstwerk” door digitale kunstenaar Beeple. Beeple’s NFT-stuk “Everydays: The First 5000 Days” werd in maart voor meer dan $69 miljoen verkocht en ontpopte zich als een van ‘s werelds duurste NFT’s.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN