Dogecoin is geliefd bij iedereen, behalve bij Brad Garlinghouse

Dogecoin (DOGE) is misschien wel een van de meest populaire en succesvolle cryptocurrencies ter wereld. Acht jaar geleden begonnen met een grap, maar tegenwoordig heeft de valuta zich ontwikkeld tot een van de leiders in de digitale activa. Het heeft een marktwaarde van meer dan 1 miljard dollar en heeft de aandacht getrokken van Elon Musk en Mark Cuban.

Dogecoin heeft veel fans gewonnen… behalve één

Dit is duidelijk een populaire munt, en iedereen lijkt het leuk te vinden… iedereen behalve Ripple CEO Brad Garlinghouse. In een recent interview verklaarde hij dat in termen van uitbreiding van de crypto-ruimte, de munt op lange termijn niet goed is.

Hij zei:

“Ik ben er eigenlijk niet van overtuigd, enigszins controversieel denk ik, dat Dogecoin goed is voor de cryptomarkt. Dogecoin heeft zelf enige inflatoire dynamiek waardoor ik het niet zou willen houden.”


Interessant is dat deze woorden afkomstig zijn van Garlinghouse, wiens token XRP uiteindelijk werd overtroffen door Dogecoin. Doge maakte begin dit jaar eindelijk een enorme vlucht en werd, gemeten naar marktwaarde, de op drie na grootste cryptocurrency ter wereld, die XRP versloeg, hoewel de situatie nu is gekalmeerd en dogecoin weer wat is afgezakt.

Desalniettemin is het onjuist om aan te nemen dat het activum slecht presteert. Elon Musk, de Zuid-Afrikaanse ondernemer achter miljardenbedrijven zoals Tesla en SpaceX, noemde Dogecoin onlangs ‘de valuta van het volk’. Voor een tijdje werd van hem verwacht dat hij de nieuwe CEO van Doge zou worden, al bleek dit uiteindelijk pure speculatie te zijn.

Aan de andere kant prees Mark Cuban Doge niet zoals Musk, hoewel hij nog steeds van de valuta lijkt te houden. Hij merkte onlangs op dat hij het net zo leuk vindt als Bitcoin, en zei dat hij graag handelt met zijn zoon.

Garlinghouse schoof DOGE echter opzij en zei dat hij nog steeds gelooft dat Bitcoin een leider is in de cryptocurrency-ruimte. Toen hij het had over valuta’s als inflatiehedge, zei hij het volgende:

“Wanneer mensen zich zorgen maken over het aanhouden van een fiat-valuta die misschien aan het opblazen is, en die aan het devalueren is, kijken ze naar: ‘Hoe kan ik andere activa aanhouden die niet dezelfde inflatoire dynamiek hebben?'”

Bitcoin wil inflatie bestrijden

Zijn grootste probleem met Dogecoin is dat de valuta geen inflatiebarrières zoals Bitcoin gebruikt. Momenteel is de circulatie van Doge ongeveer 132 miljard, en er zijn nog steeds elk jaar 5 miljard nieuwe munten in omloop. Daarentegen is Bitcoin veel beperkter. De bovengrens van munten is 21 miljoen en er momenteel iets meer dan 18 miljoen gemined die actief verhandeld kunnen worden.

Desondanks is Dogecoin sinds begin dit jaar met meer dan 71% gestegen. Dit heeft gezorgd voor een behoorlijke marktwaarde stijging, die zich nu rond de 28 miljard dollar bevindt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!