Fraudeur pleit schuldig en riskeert 10 jaar gevangenisstraf

Op 30 november kondigde het ministerie van Justitie aan dat Jeremy Spence schuldig pleitte aan fraude met commodities bij het exploiteren van “cryptocurrency-fondsen”, die volgens de autoriteiten Ponzi-schemes waren. Deze gehele operatie kostte de ruim 170 investeerders uiteindelijk $5 miljoen.

De aanklager beschuldigde Spence, die in januari onder de naam “Coin Signals” ging, van het feit dat hij tussen november 2017 en april 2019 beleggers zou hebben opgelicht. De aanklacht luidde als volgt:

“Van november 2017 tot april 2019 heeft SPENCE investeerders gelokt in verschillende cryptocurrency-investeringspools die SPENCE had gecreëerd en beheerd (de “Fondsen”). SPENCE vroeg om investeringen voor verschillende Fondsen, waarvan de grootste en meest actieve het Coin Signals Bitmex Fund, a/k/a het “CS Mex Fund”, het Coin Signals Alternative Fund, a/k/a het “CS Alt Fund” en het Coin Signals Long Term Fund. Beleggers die in een Fonds wilden deelnemen, zouden cryptocurrency overdragen, zoals Bitcoin en Ethereum, naar SPENCE zodat SPENCE het kon investeren.”

Volgens het ministerie van Justitie heeft Spence investeerders gevraagd om fondsen en beloofde een rendement van 148% of hoger. Toen zijn strategieën uiteindelijk geld verloren, sloot Spence het geld van investeerders op terwijl hij de saldi vervalste die ze op hun eigen rekeningen zagen. Ook zou hij nieuwe investeringen hebben gebruikt om oude investeerders uit te betalen, wat de definitie is van een piramidespel.

Het DOJ heeft de datum van de veroordeling van Spence niet gespecificeerd, die zal plaatsvinden in de rechtbank van het zuidelijke district van New York. Hoe dan ook, is het duidelijk dat Spence de komende jaren op de blaren mag zitten, daarnaast hopen we dat de autoriteiten hard blijven optreden tegen dit soort fraudeurs.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!