Hillary Clinton crypto

Hillary Clinton waarschuwt voor technische manipulatie door Rusland en China

In een interview met MSNBC TV News herhaalde voormalig minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton dat de markt voor cryptocurrency strenger toezicht nodig heeft om technische manipulatie door Rusland, China en andere landen te voorkomen. Clintons waarschuwing strekte zich uit tot “verschillende technologieën”, die volgens haar door staten en niet-statelijke entiteiten kunnen worden gebruikt om de staat en de Amerikaanse dollar als ‘s werelds reservevaluta te destabiliseren. Ze gaf het volgende aan:

“We zijn niet alleen bezig met het gebruik van verschillende technologieën voor ons eigen voordeel, zoals China, Rusland of andere landen. We zijn bezorgd over niet-statelijke actoren, hetzij samenwerkend met de staat of met hun eigen destabiliserende landen. Samenwerking, die de dollar destabiliseert als reservevaluta.”

Een bijzondere zorg van de voormalige staatssecretaris is hoe social media-platforms verkiezingen kunnen beïnvloeden door middel van valse informatie, en hoe ze kunnen worden gecombineerd met de cryptocurrency-markt om statelijke en niet-statelijke actoren te helpen andere landen te destabiliseren.

Hillary’s eerdere statement

Het is echter niet de eerste keer dat Hillary Clinton zich negatief uitlaat over cryptocurrencies en dieper in ging op het feit dat het de VS kan destabiliseren. Ze gaf namelijk in een recente paneldiscussie op het Bloomberg New Economy Forum in Singapore aan dat de wereld van vandaag voor nieuwe uitdagingen staat, namelijk desinformatie, kunstmatige intelligentie en cryptocurrencies.

Volgens haar hebben digitale assets de aandacht van het publiek getrokken vanwege hun “interessante en ietwat exotische” karakter. Ze vormen echter een bedreiging voor de Amerikaanse dollar. Clinton ging zelfs nog verder en beweerde dat hun adoptie hele naties kan destabiliseren. Ze gaf het volgende aan:

“Nog een gebied waar ik hoop dat natiestaten meer aandacht aan besteden, is de opkomst van cryptocurrencies – want wat lijkt op een zeer interessante en enigszins exotische poging om letterlijk nieuwe munten te delven om ermee te handelen, heeft het potentieel om valuta’s te ondermijnen, voor het ondermijnen van de rol van de dollar als reservevaluta, voor het destabiliseren van naties, misschien beginnend met kleine maar veel groter wordend.”

Overheden werken aan cryptoregulering

Om eerlijk te zijn, bevindt de regelgeving voor cryptocurrency zich in de meeste delen van de wereld nog steeds in een grijs gebied. In de afgelopen jaren hebben landen echter cryptocurrencies gebruikt of publiekelijk overwogen om economische sancties van de Verenigde Staten te omzeilen. Het meest opvallende is dat Noord-Korea cryptocurrency heeft gebruikt om zijn kernwapenprogramma te financieren.

Criminelen gebruiken ook privacymunten en verschillende andere methoden om detectie te voorkomen. De Iraanse regering sprak ook publiekelijk haar steun uit voor cryptocurrency. Begin 2020 riep Syed Mohamed, commandant van de Islamitische Revolutionaire Garde, Iran specifiek op om cryptocurrency te gebruiken om sancties te omzeilen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN