Cryptocointalk

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers in 2021 op weg naar $75.000+

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Bitcoin heeft de laatste dagen een correctie laten zien. Afgelopen maandag hing de koers nog rond de $66.000 regio, en sinds maandag is de Bitcoin koers ruim 12% gezakt. Is de bullrun dan toch voorbij? In deze update probeer ik aan te tonen in welke fase Bitcoin zich nu bevindt vergeleken met de vorige cyclussen.

LET OP: dit is géén financieel advies!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Weekgrafiek

De bullrun zou, gebaseerd op voorgaande cyclussen, ongeveer 33% langer duren qua tijd. Als we dan naar de chart kijken, zien we dat de huidige bullrun nu qua tijd al langer duurt dan de run van 2017. Dit is voor mij ook een reden dat er een belletje is gaan rinkelen. De Bitcoin koers zit nu namelijk in een soort expansion van de vorige cyclus. Het is natuurlijk afwachten wat er daadwerkelijk gaat gebeuren, maar je kan aan de hand van de vorige cyclussen een inschatting maken over wat er ons mogelijk te wachten staat.

Wanneer je die 33% toevoegt aan de lengte van de vorige bullrun en dit op de grafiek gaat invullen, kom je uit op de week van 11 April. Ik verwacht daarom ook dat de bullrun nog niet voorbij is en dat de Bitcoin koers de komende maanden nog wel een stuk verder kan stijgen. De top van de bullrun vind ik wat moeilijker om daar uitspraken over te doen. Maar ik verwacht wel dat de prijs van 1 bitcoin aan het einde van deze bullrun de beroemde $100.000 moet kunnen halen.

Bron: TradingView

4-uur-grafiek

Aan de prijsactie van de laatste dagen zien we dat de Bitcoin koers bijna alle liquiditeit heeft opgehaald. Dit is positief! Vaak zie je, voordat een major move daadwerkelijk plaats vindt, dat er eerst een groot aantal stoplosses gehunt worden. Dit is nu ook gebeurd. Zelfs de low op $57.400 is gepakt. De demand zone lijkt (vooralsnog) sterk genoeg te zijn. Zolang dit het geval is, zullen de bulls opzoek gaan naar de nieuwe liquiditeit. En die liquiditeit ligt boven $69.190.

Bron: TradingView

Conclusie

Mijn conclusie is daarom ook dat de bullrun nog niet voorbij is en dat we op het punt staan om nieuwe all time highs neer te zetten. Misschien moeten we nog eventjes geduld hebben voordat we dit zien, maar lokaal ziet de Bitcoin koers er bullish uit. Paniek is dus wat mij betreft nergens voor nodig. Ook niet nadat de koers ruim 10% gezakt is in enkele dagen. Fundamenteel is er tenslotte niets veranderd.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN