SEC-commissaris zegt dat DeFi “opmerkelijke kansen en voordelen biedt”

In een verklaring gaf een functionaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Caroline A. Crenshaw, aan dat DeFi opmerkelijke kansen en voordelen biedt, maar dat aspecten van de sector nog steeds verwarrend zijn. Ze gaf het volgende aan:

“DeFi biedt een arsenaal aan mogelijkheden. Het brengt echter ook belangrijke risico’s en uitdagingen met zich mee voor regelgevers, investeerders en de financiële markten. Terwijl het potentieel voor winst de aandacht trekt, soms overweldigende aandacht, is er ook verwarring, vaak significant, over belangrijke aspecten van deze opkomende markt.”

Crenshaw zei dat beleggen de “kern van DeFi-activiteit” is en een van de voordelen die deelnemers genieten, is de mogelijkheid om activa “snel en gemakkelijk” over te dragen. Ze ging verder met:

“Ontwikkelaars hebben ook smart contracts opgesteld die individuen de mogelijkheid bieden om te investeren, deze investeringen te benutten, verschillende derivatenposities in te nemen en activa snel en gemakkelijk tussen verschillende platforms en protocollen te verplaatsen. En er zijn projecten die potentieel laten zien voor schaalbare verhoogde efficiëntie in transactiesnelheid, kosten en maatwerk.”

De SEC-commissaris gaf tevens aan dat vertrouwen op investeerders om de juiste due diligence uit te voeren, voordat ze in DeFi investeren, ontoereikend is. Ze zei hier het volgende over:

“Daarom is de huidige ‘buyer beware’-benadering van DeFi-deelnemers geen adequate basis om herontworpen financiële markten op te bouwen. Zonder een gemeenschappelijke reeks gedragsverwachtingen en een functioneel systeem om die principes af te dwingen, neigen markten naar corruptie, gekenmerkt door fraude, zelfhandel, kartelachtige activiteiten en informatieasymmetrieën. Na verloop van tijd vermindert dat het vertrouwen van investeerders en de deelname van investeerders.”

Crenshaw gaf dan ook aan dat sommige DeFi-ecosystemen onder de jurisdictie van de SEC zouden moeten vallen en dat ontwikkelaars daarom opheldering moeten vragen aan de regelgever als ze niet zeker zijn over de status van hun project. Ze zei:

“Een verscheidenheid aan DeFi-deelnemers, activiteiten en activa vallen onder de jurisdictie van de SEC, aangezien ze betrekking hebben op effecten en effectengerelateerd gedrag. Maar er zijn geen DeFi-deelnemers binnen de jurisdictie van de SEC die zich bij ons hebben geregistreerd, hoewel we deelnemers aan DeFi blijven aanmoedigen om met het personeel in contact te komen.

Belangrijk is dat als DeFi-ontwikkelingsteams niet zeker weten of hun project binnen de jurisdictie van de SEC valt, ze contact moeten opnemen met onze strategische hub voor innovatie en financiële technologie… of onze andere kantoren en divisies, die allemaal experts hebben die goed thuis zijn in kwesties met betrekking tot naar digitale activa.”

Het is goed om te zien dat functionarissen, zoals Crenshaw, het potentieel van DeFi en de cryptocurrency-markt in het algemeen ook zien. Dit zal er uiteindelijk alleen maar voor zorgen dat de regulering van de markt beter aansluit bij de kernwaarden van de technologie, zodat zaken zoals decentralisatie en vrijheid behouden kunnen blijven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!