Ethereum is een “absoluut beest”, aldus analist

De bekende cryptocurrency-analist – Benjamin Cowen, met bijna 600.000 YouTube-abonnees – heeft in een recente video de nummer twee cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, Ethereum (ETH), een ​​”absoluut beest” genoemd, aangezien hij voorspelde dat de bullmarkt voor de cryptocurrency tot 2022 zou kunnen duren. Hij zei het volgende:

“Als je uitzoomt op Ethereum, kijk dan naar wat het de afgelopen 18 maanden heeft gedaan, meer dan 18 maanden. Het is eigenlijk alleen maar omhoog gegaan met de tijd.”

Volgens de grafiek van Cowen is Ethereum gestaag gestegen, na een opwaartse trend van een dieptepunt van $86 in maart 2020 naar de huidige prijs van $4.740. Vanuit het langetermijnperspectief van de handelaar heeft Ethereum in minder dan twee jaar een duizelingwekkende winst van meer dan 5,365% behaald.

De crypto-analist gaf vervolgens aan dat hij gelooft dat de opwaartse trend van Ethereum volgend jaar zal doorzetten, waarbij hij verschillende fundamentele katalysatoren benadrukte die de waarde van ETH naar grotere hoogten kunnen brengen:

“Ik blijf erbij dat het ingaan van 2022 nog steeds relatief bullish zou moeten zijn voor Ethereum, vooral met The Merge en wat er nog niet komt. Ik zou ook aannemen dat een deel van de dingen waar we in 2022 over speculeren, dingen zijn als een futures ETF (exchange-traded fund) voor Ethereum, meer institutionele beleggers die in de ruimte komen.”

The Merge verwijst naar de langverwachte Ethereum-upgrade die het huidige proof-of-work-consensusmechanisme van het netwerk zal vervangen door een milieuvriendelijker, veiliger en efficiënter proof-of-stake-model. De fusie zou al in het eerste kwartaal van 2022 kunnen plaatsvinden.

Kijkend naar Ethereum tegen Bitcoin (ETH/BTC), schetste Cowen de volgende cruciale mijlpaal:

“Ik denk dat het voor de hand liggende doel zou zijn om eerst de eerdere lokale high te doorbreken en vervolgens een waardering van 0,1 BTC ($6.571) te bereiken. Dat zou aanzienlijk zijn. Wat zou 0.1 BTC betekenen? Het is slechts 10% van Bitcoin… Dus als Bitcoin $61.000 is, betekent dit dat ETH/USD $6.100 is… Dat zou een belangrijke mijlpaal zijn.”

Cowen voegde eraan toe dat hij gelooft dat de Ethereum koers op lange termijn beter zal blijven presteren dan andere altcoins. Hij zei het volgende:

“Uiteindelijk is Ethereum een ​​absoluut beest. En je vraagt ​​je af waarom zoveel altcoins bloeden tegen Ethereum. Kijk, dit is waar altcoins gelijke tred mee moeten houden. Veel van hen houden het niet alleen bij. En dit tempo, dit tempo waarin Ethereum zich bevindt, zal waarschijnlijk niet snel stoppen. Dat is het punt.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!