Bitcoin

Square behaalt $1,82 miljard aan Bitcoin-inkomsten

Betalingsbedrijf Square zei donderdag dat het in het derde kwartaal van 2021 $1,82 miljard aan bitcoin-inkomsten had verdiend via de Cash App, en $42 miljoen aan brutowinst van die activiteit produceerde. Het ging verder met:

“Vergeleken met het tweede kwartaal van 2021 daalden de bitcoin-inkomsten en brutowinst op kwartaalbasis, voornamelijk gedreven door relatieve stabiliteit in de prijs van bitcoin, die de handelsactiviteit beïnvloedde in vergelijking met voorgaande kwartalen.”

Over Cash App als geheel zei Square wist het bedrijf echter een groei te realiseren, waarin het in het derde kwartaal van 2021 een sterke groei heeft gezien, met een omzet van $2,39 miljard en een brutowinst van $512 miljoen, die respectievelijk met 16% en 33% op jaarbasis zijn gestegen.

Square merkte tevens ook op dat de reële waarde van zijn eerdere investeringen in Bitcoin ook gestegen zijn. De eerdere investering van $50 miljoen in oktober 2020 en $170 miljoen in februari van dit jaar zijn namelijk gestegen naar $352 miljoen op 30 september. Het gaf het volgende aan:

“Als immaterieel actief met een onbepaalde levensduur is bitcoin onderhevig aan bijzondere waardeverminderingen als de reële waarde van bitcoin tijdens de beoordeelde periode onder de boekwaarde daalt. In het derde kwartaal hebben we een waardevermindering van bitcoin van $6 miljoen erkend op onze bitcoin-investering. Op 30 september 2021 was de reële waarde van onze investering in bitcoin $352 miljoen op basis van waarneembare marktprijzen.”

Zoals eerder gemeld, blijft Square-oprichter Jack Dorsey de bitcoin-voetafdruk van het bedrijf uitbreiden, inclusief inspanningen om een ​​eigen hard wallet te ontwikkelen, evenals een open platform voor bitcoin-gerelateerde financiële diensten. In augustus suggereerde Dorsey ook dat het van plan is om een eigen Bitcoin DEX te creëren, genaamd TBD. Hij zei:

“We hebben de richting van [TBD] bepaald: help ons een open platform te bouwen om een ​​gedecentraliseerde beurs voor Bitcoin te creëren.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN