ArbiSmart Bitcoin

Jack Dorsey’s Square is van plan een Bitcoin DEX te bouwen

Square’s Cash App is in Amerika een populaire manier om Bitcoin (BTC) te kopen en verkopen, maar de CEO Jack Dorsey gaf onlangs aan dat de financiële dienstverlener van plan is om nog veel meer in de cryptocurrency-markt te doen. Vorige maand kondigde Dorsey een nieuwe Bitcoin-gerichte divisie aan, genaamd TBD, en vandaag onthulde hij wat het gaat worden: een soort gedecentraliseerde beurs (ook wel DEX genoemd).

Gedecentraliseerde beurzen op basis van andere blockchains zijn momenteel al erg populair, zoals Ethereum’s Uniswap en SushiSwap en Binance Smart Chain’s PancakeSwap. TBD is echter van plan om een ​​volledig toestemmingsloze en gedecentraliseerde beurs rond Bitcoin te maken, om gebruikers een breed scala aan onramps te bieden voor het omwisselen van fiat-valuta voor BTC. Jack Dorsey tweette het volgende:

“We hebben de richting van [TBD] bepaald: help ons een open platform te bouwen om een ​​gedecentraliseerde beurs voor Bitcoin te creëren.”

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Coinbase en Binance heeft een DEX geen gecentraliseerde tussenpersoon die toezicht houdt op de token-swaps: ze gebeuren rechtstreeks tussen gebruikers. Je kan echter geen fiat-valuta gebruiken in een DEXen, aangezien ze niet over de benodigde onramps naar traditionele financiële instellingen beschikken en geen KYC-procedures heeft.

De visie van Square met betrekking tot een Bitcoin DEX zal echter een ander pad inslaan. Dorsey linkte naar een uitgebreide thread van Square-directeur Mike Brock, TBD-projecthoofd, die de mogelijke paden voorwaarts beschreef bij het bouwen van de open-source DEX. Hij zei het volgende:

“Wij geloven dat Bitcoin de oorspronkelijke valuta van internet zal zijn. Hoewel er veel projecten zijn om het internet meer gedecentraliseerd te maken, ligt onze focus uitsluitend op een gezond mondiaal monetair systeem voor iedereen. Maar om alles op te nemen, zijn er een paar stukjes nodig waarvan we denken dat ze ontbreken.”

Brock wijst op zowel Cash App als Coinbase als gecentraliseerde wegen voor het inwisselen van fiat-valuta voor Bitcoin, maar suggereert dat ze “een aantal problemen hebben” en dat de wereldwijde implementatie varieert. Uiteindelijk wil Square een service creëren waarmee gebruikers elke Bitcoin-portemonnee kunnen financieren, zelfs die welke niet worden gehost door een gecentraliseerde beurs of service, met behulp van fiat-valuta.

Dorsey zelf is een Bitcoin-maximalist, wat betekent dat hij alle andere cryptocurrencies als onbelangrijk schuwt, dus het is geen verrassing dat Square dit project wil ontwikkelen met alleen Bitcoin-infrastructuur. Brock noemde RSK, een smart contract-platform dat wordt beveiligd door de blockchain van Bitcoin, als een mogelijke optie. Maar hij gaf ook toe dat voor sommige stukjes van de puzzel het gebruik van andere blockchains nodig kan zijn.

Brock merkte verder op dat het op Bitcoin gebaseerde Lightning Network problemen met schaalbaarheid “oplost” als het gaat om betalingen, maar dat een vergelijkbare infrastructuur nodig is voor het uitwisselen van activa zoals stablecoins. Hij deed dan ook een oproep voor lopende projecten die zouden kunnen helpen bij het oplossen van de huidige gaten in de infrastructuur voor het bouwen van TBD, die volgens hem volledig open-source en met een open protocol zouden zijn. “Geen fundament of bestuursmodel dat TBD controleert. Zonder toestemming of bust,” voegde hij eraan toe.

Er is geen tijdlijn voor wanneer Square TBD wil lanceren, maar nu hebben we tenminste een idee van wat het bedrijf samen met zijn eerder aangekondigde hardwareportemonnee aan het bouwen is. We zijn benieuwd wat uiteindelijk uitgerold gaat worden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN