Deze use-cases zullen het volledige potentiëel van de industrie ontsluiten, aldus Mark Cuban

Shark Tank-ster en miljardair-investeerder Mark Cuban heeft tijdens een recent interview met CEO van Galaxy Digital, Mike Novogratz, zijn visie gedeeld op welke use-cases crypto-projecten naar de top van de industrie zullen duwen. Hij gaf tevens aan dat de huidige staat van de cryptomarkt hem doet denken aan het internet in 1995. Hij zei het volgende:

“Er was toen een overgang van analoog naar digitaal. En nu is het een overgang van digitaal naar gedistribueerd, gedecentraliseerd en veilig. De manier waarop mensen naar netwerken keken, of het nu ging om streamingprotocollen of JavaScript, als een platform om bedrijven over te zetten naar digitaal gebaseerde bedrijven, we zien diezelfde kans met smart contracts.

We zien een stormloop waarbij veel verschillende blockchains met elkaar concurreren. Maar net als [toen] komt het neer op toepassingen en implicaties en integraties, zodat wanneer bedrijven smart contracts beginnen te laten werken, we zullen zien dat de zaken echt nivelleren.”

Cuban ging verder met aangeven dat de beste real-world use-cases voor gedecentraliseerde applicaties (DApps) en non-fungible tokens (NFT’s) nog moeten worden gezien in crypto. Hij zei dat, hoewel NFT’s als digitale verzamelobjecten een proof of concept zijn, hij denkt dat zakelijke toepassingen de echte waarde van smart contracts en NFT-technologie zullen ontsluiten. Hij zei:

“Het komt neer op bruikbaarheid. Wanneer mensen deze applicaties maken, wie gebruikt ze dan en hoe? En we moeten de goudkoorts nog zien, zoals voor zakelijke toepassingen. Een NFT als verzamelobject is geweldig, en het is leuk en vermakelijk, maar dat is slechts een proof of concept. Smart contracts met of zonder NFT’s voor verzekeringstoepassingen, voor medische toepassingen, voor studieboeken, voor allerlei dingen die je maar kunt bedenken – dat zijn de heilige gralen.”

Cuban merkte echter op dat bepaalde cryptomodellen, zoals het huidige play-to-earn-model, een geweldige methode kunnen worden voor fondsenwerving voor goede doelen:

“Het play-to-earn-model van crypto heeft mogelijk een kans om een ​​model te zijn voor het goede doel, omdat je manieren kunt vinden om mensen toe te staan ​​deel te nemen. Om niet per se zelfvoorzienend te worden, maar waar je een heel ecosysteem en economie kunt creëren die inkomsten van derden oplevert omdat er zoveel deelnemers zijn. Je kunt advertenties verkopen, je kunt veel dingen verkopen die op hun beurt de mensen die deelnemen ondersteunen om geld te verdienen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!