Crypto.com Water.org

Crypto.com doneert $1 miljoen aan Matt Damon’s Water.org

De bekende cryptocurrency-beurs Crypto.com heeft bekendgemaakt dat het $1 miljoen gedoneerd heeft aan Water.org, een initiatief voor schoon water dat in 2009 mede werd opgericht door Matt Damon en Gary White.

De donatie vanuit de beurs gaat direct naar het ondersteunen van de missie van Water.org, namelijk om de wereldwijde watercrisis te beëindigen door mensen in nood schoon water en sanitaire voorzieningen te bieden. De samenwerking is er ook op gericht om Water.org bloot te stellen aan de meer dan 10 miljoen gebruikers van Crypto.com, die ook worden aangemoedigd om te doneren aan het project. De aankondiging ging verder met:

“Samen zijn Crypto.com en Water.org van mening dat alle mensen gelijke toegang moeten hebben tot de platforms en levensveranderende bronnen die zelfbeschikking ondersteunen. Door deze unieke samenwerking kunnen crypto-gebruikers over de hele wereld meedoen om deze missie te ondersteunen.”

Damon noemde tevens de voortdurende financiële transformatie, veroorzaakt door cryptocurrency, als één van de belangrijkste redenen om samen te werken met Crypto.com. Hij ging verder met:

“Naarmate onze financiële oplossingen en platforms evolueren, kunnen we ze voor het goede gebruiken. Crypto.com en Water.org werken allebei aan een positieve transformatie, en onze innovatieve, financiële oplossingen zullen levens en de wereld helpen veranderen.”

De cryptocurrency-industrie heeft een nieuw tijdperk van liefdadigheidsgiften ingeluid, aangezien de nieuwe rijke deelnemers iets willen teruggeven aan hun gemeenschappen. Charity: Water, dat een vergelijkbaar doel heeft als Water.org, heeft in juni $1,3 miljoen opgehaald via een op Bitcoin (BTC) gericht fonds. Daarnaast heeft crypto-donatie-platform The Giving Block heeft ook liefdadigheidsbijdragen voor tientallen organisaties mogelijk gemaakt door hen de tools en middelen te bieden om crypto-bijdragen te accepteren.

Als gevolg hiervan hebben veel non-profitorganisaties hun schatkist opengesteld voor cryptodonaties. Zo worden cryptodonaties ook gebruikt voor zelfmoordpreventie, ethische journalistiek en zelfs om een universeel basisinkomenproject te ondersteunen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN