China CBDC

Chinese overheid richt nu zijn pijlen op de NFT-markt

Iedereen in de cryptocurrency-markt weet ondertussen van het harde optreden vanuit China tegen cryptocurrencies. Nu is echter nieuws naar buiten gekomen dat het Aziatische land ook van plan is om de non-fungible token (NFT) -markt beperkingen op te leggen.

Het mag duidelijk zijn dat China niet echt positief denkt over de cryptocurrency-markt. Het blijkt nu echter ook dat het land niet van plan is om de NFT-markt met open armen te omarmen. De Chinese autoriteiten hebben NFT’s namelijk beperkt tot louter digitale verzamelobjecten, d.w.z. ze kunnen niet meer met winstoogmerk worden verhandeld. Volgens de Chinese journalist, Colin Wu, is het regelgevingskader rond NFT’s de volgende stap die in lijn ligt met het verscherpte toezicht op de cryptocurrency-markt.

Bovendien hebben autoriteiten ook vooraanstaande internetbedrijven geïnterviewd om te verzekeren dat NFT’s niet voor iets anders kunnen worden gebruikt dan virtuele verzamelobjecten. Dit betekent echter niet dat dit zonder slag of stoot zal gaan.

Terwijl Chinese internetbedrijven NFT-handelsplatforms blijven lanceren, betreden commerciële spelers zoals McDonald’s ook de tokenized-industrie, ongeacht de druk van de autoriteiten. Wu zei hier het volgende over op Twitter:

“Chinese internetbedrijven betreden echter actief het NFT-veld. Tencent en Alibaba hebben beide NFT-handelsplatforms geopend…McDonald’s China en DHL China hebben zojuist hun eerste NFT’s uitgegeven.”

Eerder deze maand lanceerde de fastfoodgigant McDonald’s China zijn eerste NFT, genaamd de “Big Mac Rubik’s Cube”, ter herdenking van het 31-jarig jubileum van de franchise op het vasteland van China. Bovendien is de NFT van het bedrijf geïnspireerd op de infrastructuur van het nieuwe hoofdkantoor van McDonald’s op de westelijke oever van Shanghai. Zhang Jiayin, CEO van McDonald’s China, zei het volgende:

“McDonald’s is een jong en trendy merk dat altijd aandacht heeft besteed aan modetrends en de allernieuwste technologie. Ik ben erg blij dat McDonald’s het eerste binnenlandse restaurantmerk is dat NFT uitbrengt. Het nieuwe hoofdkantoor van McDonald’s China is een gloednieuwe ontwikkeling van McDonald’s China. Mijlpalen. Op dit bijzondere moment gebruiken we de vorm van NFT om innovatie, digitalisering en trendkunst van McDonald’s te delen met medewerkers en consumenten.”

Terwijl de autoritaire regering van China zich richt op de exclusieve NFT-onderneming van McDonald’s, probeert het bedrijf ook de CBDC-promotie van China te vergemakkelijken door het gebruik van digitale yuan in de hele keten uit te breiden. Het doel van de Chinese regering is om crypto volledig van haar grondgebied weg te vagen en te vervangen door de gecentraliseerde digitale yuan.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN