Vitalik Buterin Ethereum 2.0

Vitalik Buterin verkoopt wederom zijn meme-cryptocurrencies

De bekende oprichter van Ethereum (ETH), Vitalik Buterin, is weer flink bezig geweest om zijn cryptowallet op te ruimen. Zo is duidelijk geworden dat hij gisteren zijn bezittingen van zes meme-cryptocurrencies, die hij gratis ontvangen heeft van de projecten, gedumpt heeft.

Buterin deed de transacties via de gedecentraliseerde beurs Uniswap (UNI), waarbij een veelvoud van Aidi Inu (AIDI), Small Doge (SDOG), Jejudoge (JEJUDOGE), Baby Shiba (BHIBA), Kishu Inu (KISHU) en HuskyToken (HUSKY) werden gedumpt met een gecombineerde waarde van meer dan $4,3 miljoen.

Vanwege het gebrek aan liquiditeit voor deze nichemunten was het totale bedrag dat Buterin ontving na verkoop echter dichter bij $1,8 miljoen. De prijzen van de Dogecoin-knock-offs zijn namelijk hard geraakt, waarbij de grootste verliezer, Baby Shiba, met 72% daalde.

Na het succes van meme-cryptocurrencies zoals Dogecoin (DOGE) eerder dit jaar, zijn er talloze copycat-projecten ontstaan ​​in de hoop het succes ervan te evenaren. De makers van deze projecten sturen vaak grote hoeveelheden tokens naar de portemonnee van Buterin, in de hoop dat zijn sterrenkracht legitimiteit zal verlenen aan hun projecten of zal fungeren als een “token burn”, waardoor grote bedragen uit de omloop worden verwijderd.

Als zodanig is dit niet de eerste keer dat Buterin zijn portemonnee van deze ongevraagde tokens heeft verkocht. In mei heeft Buterin grote hoeveelheden Shiba Inu (SHIB), Akita Inu (AKITA) en Dogelon Mars (ELON) op de markt gedumpt voor in totaal $63 miljoen destijds.

Toen de liquiditeit op beurzen echter opraakte, begon Buterin de tokens weg te geven en schonk nog eens een memorabel bedrag van $1 miljard aan Shiba Inu-tokens aan het India Covid-Relief Fund.

Buterin is de opbrengst van de laatste token dump ook gaan gebruiken om goede doelen te helpen. Uit transactiegegevens van Etherscan blijkt dat hij bijna $200.000 heeft uitgegeven aan het kopen en verbranden van 8% van de UBI-tokenvoorraad van Proof of Humanity.

Proof of Humanity is een project dat tot doel heeft menselijke identiteiten decentraal te verifiëren. Het project werkt samen met Democracy Earth om een ​​Universal Basic Income-initiatief te lanceren, waarbij UBI-tokens worden uitgedeeld aan alle geverifieerde mensen.

Door de UBI-tokens te verbranden, vermindert Buterin de totale voorraad, waardoor de waarde van de tokens van andere houders wordt verhoogd. Bovendien signaleert de stap de steun van Buterin voor het project, waarbij commentatoren naar Twitter doken om de daad te beschrijven als “de hoogste vorm van validatie die iemand in de crypto-ruimte kan krijgen.”

Hoewel de laatste ‘zuivering’ van meme-cryptocurrencies niet zo groot was als de vorige in mei, is het misschien niet de laatste. Buterin plaatste eerder een openbaar on-chain-bericht waarin hij mensen aanspoorde om te stoppen met het sturen van grote hoeveelheden ongevraagde tokens, maar dit bericht lijkt niet effectief te zijn geweest.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN