Binance Launchpad

Binance gaat vanaf 31 december Chinese gebruikers blokkeren

‘S Werelds grootste cryptocurrency-beurs, Binance, heeft aangekondigd dat het de peer-to-peer-handel in de Chinese yuan op 31 december op zal schorten in reactie op het algemene crypto-verbod van het land.

De beurs kondigde tevens aan dat het ook controles zal uitvoeren en de accounts van Chinese gebruikers op zal schorten, waardoor ze zeven dagen de tijd krijgen om posities te sluiten voordat hun accounts overschakelen naar de modus “alleen opname”. De verklaring ging verder met:

“Als het platform gebruikers op het vasteland van China vindt, worden hun overeenkomstige accounts overgeschakeld naar de modus ‘alleen opnemen’ en kunnen gebruikers alleen posities opnemen, annuleren, inwisselen en sluiten.”

Terwijl Binance zich in 2017 terugtrok van de Chinese markt op het vasteland, lanceerde het bedrijf in 2019 een peer-to-peer platform waarmee gebruikers cryptocurrencies kunnen verhandelen tegen de Chinese yuan. Nu, in reactie op het algemene verbod op cryptohandel in China op 24 september, verbreekt Binance alle banden met de markt op het vasteland van China.

De harde houding van China tegen cryptocurrencies is al enkele jaren breed gedocumenteerd. De autoriteiten hebben sinds 2013 meerdere keren gewaarschuwd en gedreigd cryptocurrencies op de een of andere manier te verbieden. Met de beleidsupdate van 24 september koos de People’s Bank of China (PBoC) echter voor een onverbiddelijke aanpak en verbood alles van mining, het exploiteren van crypto-beurzen tot het promoten of verspreiden van informatie met betrekking tot cryptohandel.

Vorige maand blokkeerde China’s “Great Firewall” zelfs CoinGecko en CoinMarketCap, de twee populairste crypto-tracking websites. Bovendien lijkt de dominante Chinese berichten-applicatie WeChat te zijn begonnen met het censureren van zoekopdrachten naar “Binance” en “Huobi”, en voegt zich bij het social media-platform Weibo en zoekmachine Baidu, die in juni ook de zoekresultaten voor de beurs begon te blokkeren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN