Eerste professionele voetballer van USL die in Bitcoin betaald wordt

Alex Crognale van Birmingham Legion, dat uitkomt in de USL Championship, is de allereerste professionele voetballer van USL die in Bitcoin (BTC) zal worden betaald. Birmingham Legion komt uit in de tweede divisie van het Amerikaanse voetbal, onder het hoogste niveau van de Verenigde Staten: De Major League Soccer.

“Officieel betaald in #Bitcoin.”

Crognale heeft ervoor gekozen om 15% van zijn salaris in Bitcoin uitbetaald te laten worden. De betaling van zijn salaris zal via Bitcoin payroll service Bitwage verlopen.

“Ik koop Bitcoin sinds 2020 met behulp van verschillende beurzen, Coinbase, Binance, CashApp, ik heb ze allemaal geprobeerd. Met het Bitwage platform kan ik gemakkelijk en zonder transactiekosten gespreid beleggen in Bitcoin. Ik word een percentage van mijn salaris betaald in cryptocurrency dat direct in mijn portemonnee wordt gestort”, zei Crognale.

Het is Crognale niet ontgaan dat de Centrale Banken massaal geld bijdrukken als gevolg van de coronapandemie. Hierdoor zijn steeds meer beleggers op zoek naar harde activa, om hun vermogen te beschermen tegen de dreigende inflatie. Bovendien liet zijn economische achtergrond hem inzien wat de zwakheden zijn van fiat-valuta. Dit was voor hem een reden om zich steeds meer in Bitcoin te verdiepen.

Alex Crognale zei hier het volgende over:

“De Federal Reserve van de Verenigde Staten reageerde op de schadelijke impact van COVID-19-lockdowns door enorme hoeveelheden Amerikaanse dollars bij te drukken. Hoe meer stimuleringsgeld in de economie wordt gepompt, hoe minder de dollars in onze zakken waard zijn.”

Hij begrijpt waarom Bitcoin nu zo financieel interessant is. Dat valt eigenlijk voornamelijk terug te brengen tot zijn absolute en gecontroleerde schaarste. Ten eerste staat in de broncode van Bitcoin beschreven dat er nooit meer dan 21 miljoen beschikbaar zullen zijn. Daarnaast kan geen enkele regering of centrale bank het controleren of bijdrukken. 

“Het voorspelbare aanbod van Bitcoin maakt het bestand tegen inflatie, en niet in de controle van een entiteit of overheidsinstantie”, zei Crognale.

Bitcoin is voor iedereen. Iedereen met een internetverbinding kan nu zijn vermogen in Bitcoin opslaan en bewaren voor de toekomst. Door deze aankondiging openbaar te maken, hoopt Crognale anderen te inspireren om te profiteren van de voordelen en kansen die Bitcoin biedt:

“Als ik iemand in mijn schoenen kan helpen opleiden of inspireren om de controle over hun rijkdom te nemen en het in gezond geld te steken, in het bijzonder Bitcoin, dan wil ik van die gelegenheid gebruik maken om mijn verhaal te delen”, zei Crognale.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!