Sri Lanka

Sri Lanka’s e-commerceplatform Kapruka introduceert Bitcoin betalingen

Kapruka, een toonaangevende online winkel in Sri Lanka, heeft plannen bekendgemaakt om ondersteuning voor cryptocurrency betalingen, waaronder Bitcoin (BTC) te introduceren. Het nieuws komt op het moment dat de Zuid-Aziatische regering pogingen doet om wetten aan te nemen die investeringen en betalingen met cryptocurrency moeten reguleren.

Binnen enkele weken met cryptocurrency betalen op Kapruka

Kapruka beweert Sri Lanka’s eerste en grootste e-commerce platform van het land te zijn. Het e-commerceplatform zal binnenkort betalingen met cryptocurrencies accepteren, waaronder Bitcoin. Dulith Herath, de oprichter en voorzitter van Kapruka, maakte het nieuws deze week op Twitter bekend. Volgens de Sri Lankaanse Daily Mirror zei de directeur:

“Kapruka is van plan de komende weken cryptobetalingen te accepteren.”

Kapruka zal het tweede bedrijf van het land worden dat cryptobetalingen accepteert. Vorige maand begon het Sri Lankaanse bedrijf MTB.LK, een platform dat mountainbiketochten en vakanties organiseert, namelijk al met het accepteren van cryptobetalingen voor zijn diensten.

De regering van Sri Lanka bereidt zich ondertussen voor op het reguleren van crypto-gerelateerde activiteiten en het aantrekken van investeringen uit de industrie. Onlangs is er ook een goedkeuring afgegeven voor een commissie van specialisten van zowel openbare als commerciële organisaties om een ​​rapport op te stellen over de wetgevingshandelingen en regels die de digitale bank-, blockchain-technologie en cryptocurrency-mining industrieën van het land zouden moeten helpen groeien.

Minister van Staatsontwikkeling en Digitale Technologie, Namal Rajapakse, is een drijvende kracht achter het plan, aangezien hij de nodige goedkeuring van het kabinet kreeg om een ​​team van professionals te verzamelen om een ​​team van experts samen te stellen. Rajapakse, die ook toezicht houdt op de jeugd-, sport- en ontwikkelingsprogramma’s van Sri Lanka, zei eerder dit jaar dat crypto-exchanges operationeel moeten worden in Sri Lanka en met name in Colombo Port City, de speciale economische zone en het internationale financiële centrum van Sri Lanka.

Hoewel de cryptocurrency-industrie in Sri Lanka ongereguleerd blijft, handhaaft de Centrale Bank een voorzichtige benadering van de handel in cryptocurrency. 

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN