Ethereum koers

MyPileus: Wat zijn de volgende stappen voor Ethereum?

Hallo iedereen! Vandaag gaan we onze ogen weer richten op de nummer twee cryptocurrency van dit moment, Ethereum (ETH). Zoals gebruikelijk zullen wij onze methode van de lagen techniek wederom toepassen. Hierbij maken we gebruik van de Mypileus tekentools op TradingView, waarin oderblocks, de momentum meter, SUDs, trading ranges, VPVR en paterns steeds de basis vormen voor onze analyse. Deze analyse stelt ons dan in staat om een gameplan op te maken, om vervolgens pas de trades in te plannen. Het creëren van een gameplan gebeurt dus in essentie door het zoeken van confluence, wat ons een hogere kans van slagen geeft.

LET OP! Dit is géén financieel advies!

Orderblocks

Momentum meter

Op het moment van schrijven, zien we een buy signal verschijnen, (houd er rekening mee dat deze timeframe nog niet gesloten is, nog 1d en 8h). Deze wordt pas bevestigd na close van de candle, maar we hinten richting omhoog hier. We hebben de onderkant van de momentum meter afgetekend als mogelijks eerste instapniveau op $3161 (groene lijn).

SUDs

SUDs geven ons de meest hebberige in- en uitstapmomenten. Deze spreken nu voor zichzelf en bevestigen onze beide instap boxen en de eerste deftige weerstanden boven ons.

Trading ranges

Momenteel zitten we in de bovenste zone van onze trading range (zie gele bol/cirkel), wat een bullish intentie is. We zien ook dat de low van de huidige candle precies het Equilibrium heeft aangetikt, deze was volgens de ranges techniek de meest aggressieve entry. Voor nu is dit moment gepasseerd en laten we de prijs aan ons voorbij gaan. Ik merk hier op de de ranges dat we meer confluence hebben in de regionen $1750. Meer dan de eerste box onder ons. De huidige weerstand boven ons is $3983. Weten we echter hierboven te sluiten, dan kan dit fungeren als nieuw instapmoment (weerstand wordt steun theorie).

VPVR

Via de volume in prijs meter hebben we de meest interessante zones terug gevonden en even gemarkeerd met een order lijn. Merk je ook de mooie confluence op met de groene lijn van de momentummeter?

Paterns

Paterns zijn pas paterns als ze uitgespeeld zijn, dus we moeten hier onze fantasie wat gebruiken om mogelijke routes uit te stippelen. Paterns zijn echter geen zekerheid en deze methode is dus niet de meest betrouwbare. Het is dan ook het advies om dit nooit als enige leidraad te gebruiken. We kunnen er echter wel mee anticeperen en gemeten doelen eruit afleiden.

We zien hier dus potentiele wedge formatie / symmetrical triangle en daar een cup met handle als candle formatie. Symmetrical triangle is een neutraal patroon en geeft voor een gemeten doelwit weer. In dit geval zitten we nog steeds in een grotere zijwaartse fase, de echte trending moet nog komen. Het gemeten doelwit ligt rond de $6000 / $6500 per Ether. De cup met handle meet hetzelfde.

Gameplan

We hebben er voor gekozen deze keer om twee gameplans te visualiseren. Zowel een aggressieve als een conservatieve gameplan. Tussen targets heb we niet geplaatst, maar is geen slecht idee, idem als het gebruiken maken van de Mypileus tekentools. Heb je vragen voor ons of wil je meer weten over de tekentools? Bezoek dan deze link om de educatie video’s te bekijken.

Ons gameplan is suggestief en géén financieel advies. Dus doe altijd je eigen onderzoek!

Heb je vragen voor ons of verzoeken? Contacteer ons dan via ons Telegram kanaal. Tot de volgende keer en trade safe!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN