Cointelegraph Facebook

Facebook storing bevestigt behoefte aan Web 3.0

Zoals jullie gisteren allemaal vast wel hebben gemerkt, had de social media-gigant Facebook last van een grote storing. Hierdoor waren services zoals Facebook, WhatsApp en Instagram enkele uren buiten dienst.

De storing leek een interne oorzaak te hebben. De domeinnaam van Facebook was blijkbaar verwijderd uit wereldwijde IP-routeringstabellen, iets dat alleen vanuit Facebook zelf kon worden gedaan. De storing leek dus niet het gevolg te zijn van externe actoren, zoals bij een DDOS-aanval, en ook niet het gevolg van externe servicestoringen zoals CDN/DNS-storingen. De veiligheidsexpert Ronald Prins zei maandagavond het volgende in de uitzending bij het programma Op1:

“Alle verkeersborden op het internet die naar Facebook wijzen, zijn weggehaald door Facebook zelf. Daardoor kunnen alle pakketjes richting Facebook de weg niet meer vinden en daardoor is Facebook volledig onbereikbaar geworden.”

Hoewel commentatoren hebben gespeculeerd over de mogelijkheid van interne sabotage of een foutieve herconfiguratie van het systeem, is de exacte aard van het probleem nog steeds onduidelijk. Na de storing kwam het bedrijf naar buiten met het volgende statement op Twitter:

“Aan de enorme gemeenschap van mensen en bedrijven over de hele wereld die van ons afhankelijk zijn: het spijt ons. We hebben hard gewerkt om de toegang tot onze apps en services te herstellen en zijn verheugd te kunnen melden dat ze nu weer online komen. Bedankt voor jullie geduld.”

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

Web 3.0 is de toekomst

In de afgelopen jaren heeft de toestroom van morele zorgen rond privacyschendingen, gegevensverzameling, censuur en nepnieuws de conversie aangewakkerd voor een renovatie van de social media-platforms, aangezien ze ernstig onze democratie zijn gaan domineren.

De ernst van dergelijke problemen zijn zelfs begonnen bewuste gebruikers af te schrikken van gecentraliseerde giganten Facebook, YouTube en Twitter ten gunste van meer bevrijdende alternatieven. Gelukkig biedt blockchain-technologie een goed alternatief.

De platforms van morgen, die Web 3.0 vertegenwoordigen, beloven namelijk een eerlijker, meer inclusief model van digitale interactie, waarbij de waarden van de sociale ruimte opnieuw worden afgestemd om vrijheid van meningsuiting, gebruikerswelzijn en zelfbestuur aan te moedigen. Zo sprak Colin Pape, oprichter van de decentrale zoekmachine Presearch, over het belang van eigendom in de sociale sfeer:

“Web 3.0 moet verder bouwen dan de problemen die deze storing veroorzaken: centralisatie. In plaats daarvan kiezen voor de gedecentraliseerde aanpak die de macht terug in de handen van de gebruikers legt en hen stimuleert om een ​​digitale wereld te helpen behouden die veiliger, veiliger en vooral online is wanneer dat nodig is.”

Ed DeLeon, CEO van de gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) Anatha, sprak over de mogelijke impact die DAO’s in deze sector kunnen hebben:

“Sociale sociale netwerken lijken een van de meest voor de hand liggende maatregelen die we kunnen nemen om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt. De technologische hulpmiddelen die nodig zijn om sociaal verantwoordelijke, sociaal eigendom en sociaal nuttige mediaplatforms te bouwen, zijn al beschikbaar, met name gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s).”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN