axie-infinity-1

Axie Infinity (AXS) van plan om $150 miljoen op te halen in financieringsronde

De populaire op NFT gebaseerde play-to-earn online game, Axie Infinity (AXS), heeft aangekondigd dat het van plan is om ongeveer $150 miljoen op te halen in een Series B-financieringsronde met een waardering van bijna $3 miljard.

Axie Infinity is een monstergevechtspel dat NFT’s gebruikt om zijn spelers te belonen, en deze nieuwe deal volgt op een grote stijging van de verkoop op het platform. De blockchain-game heeft de afgelopen maanden veel aandacht gekregen, waarbij de Axie Infinity Shards (AXS)-token hoogtepunten na hoogtepunten wist te bereiken.

Gelanceerd in 2018, heeft de game geleidelijk aan veel populariteit gewonnen onder gamers. Het kwam in de schijnwerpers toen NFT’s en play-to-earn-games hot sectoren werden van de cryptocurrency-industrie. Het is vooral populair in de Filippijnen, Venezuela, Brazilië en Vietnam, waar duizenden huishoudens werden gered van de enorme werkloosheid die tijdens de pandemie werd ervaren.

Axie Infinity werd zo prominent in de Filippijnen dat veel mensen hun dagelijkse baan moesten opgeven om zich fulltime op gamen te concentreren, wat de regering van het land ertoe bracht te laten doorschemeren dat het binnenkort Axie-spelers gaat belasten.

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

De financieringsronde

Door deze stijgende populariteit is Axie Infinity goed op weg om tegen het einde van het jaar ongeveer $1 miljard aan inkomsten uit in-game transacties te genereren, waarbij de ontwikkelaar, Sky Mavis, 17% van dat bedrag behoudt.

Alleen al in september bracht de game ongeveer 64.934 ETH op ter waarde van ongeveer $221 miljoen aan inkomsten. Het cijfer van vorige maand is echter lager dan de $342 miljoen die in augustus werd geregistreerd, omdat de spelers minder dagelijkse inkomsten begonnen te zien.

Volgens een recent rapport, dat twee niet-geïdentificeerde bronnen citeerde “met directe kennis van de deal”, zal de nieuwe financieringsronde worden geleid door het populaire Amerikaanse durfkapitaalbedrijf Andreessen Horowitz.

De Series B-ronde van Axie Infinity markeert de nieuwste investering van Andreessen Horowitz in de crypto- en NFT-ruimte, nadat het bedrijf eerder in juli de grootste NFT-marktplaats, OpenSea, had gesteund.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN