Binance trekt twee voormalig IRS medewerkers aan

De werelds populairste cryptocurrency-beurs, Binance, heeft gisteren aangekondigd dat het een tweetal ex-IRS medewerkers heeft aangetrokken om de naleving te verbeteren. De nieuwe aanwervingen maken deel uit van een groter streven om de reputatie van het bedrijf te hervormen, aangezien het de aandacht heeft getrokken van regelgevers over de hele wereld.

In een persbericht zei Binance dat het voormalig IRS-special agent Tigran Gambaryan heeft aangesteld als VP van wereldwijde inlichtingen en onderzoeken, terwijl de andere special agent, Matthew Price, de senior directeur van onderzoeken van het bedrijf zal worden.

De in Rusland geboren Gambaryan, die zijn IRS-carrière begon bij de Oakland-expert, is een blockchain-expert die goed bekend is in crypto-wetshandhavingskringen. Zijn meest opvallende prestatie was het onthullen van de identiteit van een corrupte DEA-agent die miljoenen in Bitcoin stal van Ross Ulbricht, ook bekend als de Dread Pirate Roberts, die de beruchte Silk Road-drugsmarkt beheerde.

Gambaryan speelde ook een belangrijke rol bij het onderzoek naar de hack van Mt. Gox in 2014, die de crypto-industrie verwoestte, en bij het neerhalen van BTC-e, een Russische beurs die verschillende criminele ondernemingen bediende.

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

Price heeft echter ook een flinke voorgeschiedenis in crypto. Hij heeft namelijk het onderzoek van de IRS geleid naar Helix, een Bitcoin mixer waarvan de CEO onlangs schuldig heeft gepleit voor aanklachten in verband met het witwassen van geld.

Het inhuren van de twee agenten van de IRS, die bekend staat als een belastingdienst maar ook een geavanceerde wetshandhavingsoperatie uitvoert, zal Binance waarschijnlijk helpen illegale activiteiten op zijn platform op te sporen.

De benoemingen van Gambaryan en Price komen kort nadat Binance het aantrekken van een darkweb-specialist van de wetshandhavingsinstantie Europol en een compliance-directeur van handelsgigant eToro aankondigde. Ondertussen heeft Binance onlangs verklaard dat al zijn klanten zich moeten houden aan de KYC-regels, en een president aangesteld met een achtergrond in de traditionele bedrijfswereld.

Dit is echter niet de enige keer dat de beurs een oud-medewerker van de IRS aan heeft weten te trekken. Zo kondigde het vorige maand al aan dat het een voormalig crimineel onderzoeker bij de IRS ingehuurd heeft als de nieuwe Global Money Laundering Reporting Officer (GMLRO).

Dit alles geeft een signaal af dat Binance serieuze inspanningen leveren om regelgevers te verzekeren dat de beurs een andere koers heeft ingeslagen en vastbesloten is om naleving serieuzer te nemen. De golf van recente aanwervingen, waaronder de IRS-agenten, zou Binance dan ook kunnen helpen ervoor te zorgen dat het voldoet aan de regels van verschillende rechtsgebieden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!