Bitcoin koers analyse

cryp2GEM: Zijn we nog steeds bullish op Bitcoin?

Allereerst willen we MsDaan van cryp2GEM bedanken voor deze analyse. Indien je interesse hebt in BTC-/altcoin-updates en calls kan je Daan zijn Twitter volgen via: www.twitter.com/msdaancrypto. Hij heeft immers een indrukwekkend trackrecord, deze kan je bekijken via www.cryp2gem.com/trading!

Vandaag zullen we de enige echte Bitcoin koers analyseren. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

Daggrafiek BTC/USDT

De afgelopen dagen hebben we weer bijzondere price-action van Bitcoin (BTC) mogen getuigen maar hoe ziet het er nu naar uit wanneer we een stap terugzetten en uitzoomen naar de daily. Het eerste dat opvalt is dat we ons op dit moment op een supportlevel bevinden, dit is de fibonnaci 1.0. Verder zien we dat we ook op de RSI een mooie supportzone hebben gevormd en meerdere keren daarvan zijn gebounced. De Mac-D is een mooie W-patroon aan het vormen, wat bullish is. Wanneer we kijken naar de Bollinger-Bands zien we dat we gisteren de onderste band weer hebben aangetikt en mooi vanaf die zone zijn gebounced. Verder zien we op de Volume-profile dat het gebied onder deze supportzone een gebied is geweest waar veel is getrade, dit betekent dus dat we er niet zomaar door dat gebied onderuit zullen kelderen.  

Bron: TradingView

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

4-uur-grafiek BTC/USDT

Wanneer we inzoomen naar de 4hr en de fibonacci.levels voor de wat kortere termijn tekenen zien we dat we gisteren netjes zijn gebounced van de fib 0.5 ( de 41k USDT-zone). Echter heeft de bounce niet heel sterk doorgezet en bewegen we de afgelopen uren een beetje onzeker alhoewel de dips wel snel worden opgekocht. Wat we verder zien is een trendline die we goed in de gaten zullen houden, deze moeten we doorbreken mochten we weer overduidelijk bullish willen zijn voor de short-term. De RSI ziet er op de lagere timeframes immers wel positief uit terwijl de Mac-D vooralsnog onzeker beweegt.

Bron: TradingView

Verwachting short/mid-term

Als we de hogere timeframes afwegen tegenover de lagere timeframes dan is onze bias vooralsnog bullish voor de short-term. Wat we verwachten is wat sideways actie de aankomende 4hr candles, gevolgd door een poging om de trendline/ fib 0.382 (4hr chart) te doorbreken. Mochten we toch terugvallen en de fib 0.5 support doorbreken, dan verwacht ik dat we maximaal de 38k aan zullen tikken en mooi zullen bouncen vanaf de fib 0.618 suppor (4hr chart)

Wil je meer van dit soort analyses en voorspelling? Check dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/c2gtradingroom of klik op het logo hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN